5 унікальних порід собак, родом із Китаю

Деякі з них стали буде популярними в Україні

Японський хін. Фото з відкритих джерел
Японський хін. Фото з відкритих джерел

Понад 7000 років тому собаки були частиною китайської культури. Їх використовували як охоронців, пастухів, мисливців та компаньйонів з того часу, як вони були одомашнені.

Мопси

Дослідники вважають, що мопси виникли в Китаї близько 400 р. до н.е. як компаньйон буддійських ченців Тибету. Одні гіпотези пов'язують мопсів з мастифами Тибету, в той час, як інші стверджують, що він пов'язаний з пекінесом.

Пекінес

Вони були домашніми вихованцями китайської королівської родини й міцно увійшли до китайського фольклору. Існує навіть легенда, яка свідчить, що пекінеси були створені, коли Будда зменшив лева до розмірів маленької собаки.

Ши-тцу

Її китайська назва походить від слова «лев». Ши-тцу протягом століть цінувала китайська знать.

Китайська чубата

Китайські чубаті собаки були популярними вихованцями на китайських торгових судах для полювання на шкідників.

Японський хін

Порад відома своєю котячою, спокійною та ласкавою поведінкою. Японський хін став надзвичайно популярний серед японської знаті понад 1000 років тому. Пізніше, коли Японія почала торгувати з іншими країнами, японський хін став традиційним подарунком морським офіцерам.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень