5 способів позбутися пригорілого жиру в духовці (ФОТО)

Що робити, якщо жир пригорів і ніяк не хоче відмиватися від поверхні?

Спосіб 1. Домашня паста

Спеціальну пасту можна приготувати в домашніх умовах і вона буде нешкідливою для покриття духовки. До її складу входить:

  • будь-який засіб для чищення кухонних поверхонь;
    лимонна кислота;
    рідина для миття посуду.

Компоненти пасти змішуються в рівних пропорціях, потім наносяться на поверхню. Засіб залишити на пів години або годину, в залежності від ступеня забруднення.

Порада: щоб швидше розм’якшити пригорілий жир, потрібно включити духовку на 10-15 хвилин. Після цього вимкнути її і відразу ж приступити до очищення. Жир буде видалятися набагато легше і без особливих зусиль.

 

 

Спосіб 2. Абразивна губка

Спосіб дуже ефективний, проте, має суттєвий недолік – може нашкодити верхньому покриттю духовки і пошкодити емаль. Добре підійде для старих духовок.

Використовується разом з будь-якими мийними засобами, бажано такими, які мають гелеподібну консистенцію. Така чистка ефективна для усунення висохлого жиру на духовці.

 
Спосіб 3. Чищення оцтом

Можна застосовувати разом з содою або ж окремо. Для очищення стінок духовки від жиру потрібно змочити оцтом всі стінки і залишити приблизно на 2-3 години.

Не потрібно додатково включати духовку. Після закінчення зазначеного часу за допомогою вологої губки видалити всі залишки жиру.

Варто добре провітрити приміщення після таких процедур, однак додатково мити духовку мийними засобами не потрібно.

Спосіб 4. Чистка милом

У цьому випадку відмінно підійде господарське мило. Його необхідно спочатку подрібнити і розчинити в теплій воді. Після цього мильний розчин ставлять у духовку і включають її.

Як тільки температура досягне 110 градусів, потрібно зафіксувати її і залишити розчин на 30 хвилин. Після цього вимкнути духову шафу і з допомогою вологої губки видалити всі залишки жиру.

 
Обов’язково після проведення такої процедури добре провітріть кімнату. А також потрібно добре змити водою мильний розчин, інакше запах не усунеться навіть через час, і при наступному нагріванні духовки буде ставати все сильнішим.

Спосіб 5. Нашатирний спирт

Працювати з нашатирним спиртом слід обережно і рекомендується робити це в спеціальних рукавичках та марлевій пов’язці. За допомогою губки нанести невелику кількість речовини на стінки духовки, особливу увагу приділити ділянкам з пригорілим жиром.

Потім закрити духовку і залишити на ніч. Вранці відкрити вікна в приміщенні і очистити за допомогою вологої губки жир. Після такої процедури не закривати духовку ще впродовж всього дня.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень