5 причин, чому коти – найрозумніші тварини

Секрети котячого мозку

Фото - depositphotos.
Фото - depositphotos.

Коти – це дивовижні тварини, які завоювали серця мільйонів людей. До того ж вони дуже розумні.

Мозок котів дуже схожий на людський за будовою і функціями. Він має такі ж частини, як кора, мозочок, гіпоталамус, гіпофіз, лімбічна система, які відповідають за різні процеси мислення, пам’яті, емоцій, інстинкти та регуляцію органів. 

Коти розуміють, коли їм на щось вказують

Втім, варто пам’ятати, що це незалежні тварини, які можуть не завжди слухатися вас, тому не ображайтеся, якщо вони не зроблять того, що ви хочете.

Коти усвідомлюють постійність об’єктів

Ці тварини зберігають у своїй пам’яті образ об’єкта, який вони бачили, і можуть його відновити, коли об’єкт знову з’явиться. Це також допомагає котам знаходити свої схованки з їжею або іграшками.

Коти звертають увагу на соціальні сигнали від людей

Вони мають власну особистість, яка не залежить від людей. Цікаво, що коти не сліпо слухають нас, а використовують нашу інформацію як додатковий ресурс.  

Короткострокова пам’ять у котів – не більше ніж 60 секунд

Якщо кіт бачив, де заховали його смаколик, він пам’ятатиме про сховок упродовж 10-30 секунд, а вже через 60 секунд він буде зовсім нездатний його відшукати.

У котів є концепція часу і чисел

Якщо кіт має чіткий графік годування, то вже через п’ять хвилин затримки він нагадає про це опікунові. Вчені встановили, що коти чудово відчувають різницю навіть між п’ятьма і вісьмома секундами.

Джерело: News&Blog

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень