5 порад психологів для покращення стосунків з батьками

Стосунки між батьками та їхніми дорослими дітьми можуть бути чудовими, якщо над ними цілеспрямовано працювати

Говоріть один з одним як дорослі

Батьки можуть під часу суперечок говорити з дорослими дітьми так, ніби розмовляють з малюками, висувати недоречні вимоги або давати небажані поради. А діти навпаки - можуть реагувати як підлітки, звинувачуючи у всіх гріхах.  

В такому разі треба зупинити суперечку, зробити «крок назад» і спробувати розмовляти відповідно до віку.

Візьміть на себе відповідальність за стосунки

Це означає ініціювання контакту, пошук компромісів і ведення дискусій, а також знаходження взаємно приємних способів спілкування. І аж ніяк - не чекання поки інший докладе зусиль для побудови і підтримки стосунків.

Вчіться конструктивно розв'язувати конфлікти

Мовчання, пасивна агресія, крикливі сварки, ігнорування проблем і почуття провини - це лише деякі з деструктивів, які негативно впливають на стосунки.

Сторони мають докласти спільних зусиль, щоб поцікавитися, чому продовжують повторюватися знайомі суперечки, і не вирішать навчитися нових способів бути разом.

Поважайте межі один одного

Порушення меж завжди викликає обурення. Тож батьки повинні вирішити, який рівень підтримки вони готові надавати дорослим дітям.

А ті, своєю чергою - окреслити рівень приватності та залучення в своє життя, які їм потрібні від батьків, особливо у сферах кар'єри, стосунків, способу життя та фінансів.

Для покращення стосунків треба разом проаналізувати, наскільки добре вони поважають кордони один одного.

Приймайте прохання один одного

Стосунки зміцнюються, коли обидві сторони чують відгук про те, як вони почуваються у спілкуванні, і йдуть назустріч.

Наприклад, батьки можуть попросити дитину зателефонувати раніше ввечері, висловити розчарування з приводу використання телефону під час особистої розмови.

А доросла дитина, зі свого боку, може розповісти батькам, які розмови є комфортними, а які - дискомфортними, або попросити змінити певний тон під час розмови на інший.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень