5 помилок у вихованні дітей, які можуть погіршити психічне здоров'я

Це найпоширеніші помилки батьків

Непослідовна дисципліна

Батьки, які часто змінюють свої рішення або не здатні забезпечити стійкість правил, з більшою ймовірністю виховають емоційно нестабільну дитину, яка матиме складнощі самоконтролю та намагатиметься маніпулювати для отримання бажаного.

Послідовність дає дітям усвідомлення певних меж та структури, допомагає адаптувати свою поведінку до контексту. Також послідовність дає дітям відчуття передбачуваності, яке зміцнює їхні почуття довіри, безпеки та комфорту.

Порівняння дитини з іншими

Батькам не варто порівнювати дітей з іншими. Такі порівняння можуть призвести до того, що дитина відчуватиме себе «недостатньо хорошою». Також це може викликати у дитини занижену самооцінку, невпевненість та звичку порівнювати себе з іншими.

Керування вчинками дитини

У дитини може підірватися самоповага та самооцінка, якщо її постійно змушують відчувати провину за свої вчинки. 

Почуття провини може пригнічувати здатність дитини проявляти емоції. Це може призвести до того, що дитина буде соромитися відкрито ділитися своїми думками та почуттями через страх бути засудженою або розкритикованою.

Гіперопіка

Важливо знайти баланс між захистом і наданням дітям свободи досліджувати, ризикувати і вчитися на власному досвіді. Заохочення незалежності, стійкості та впевненості в собі у дітей є життєво важливим для їхнього довгострокового психічного здоров'я та благополуччя.

Бажання батьків прибрати будь-який дискомфорт з життя дитини не дозволяє їй практикуватися у психологічній стійкості, сформувати таку важливу для подальшого життя навичку вирішення проблем та позбавляє змоги впевнитися у власній спроможності.

Зависокі вимоги до дитини

Дитина повинна мати час для відпочинку, креативності та творчих ігор. Батьки не повинні щільно заповнювати розклад дити численними активностями.

Фахівці пояснили, що потенційно, це може закласти почуття невпевненості, призвести до фрустрації при найменшій помилці та позбавити дитину сміливості проявляти себе.

Джерело: zn.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень