5 несподіваних варіантів фарбування яєць на Великдень (ФОТО/ВІДЕО)

Тільки натуральні засоби

Каркаде

Простий і бюджетний спосіб. Яйця виходять насиченого сливового відтінку з красивими розводами. Яйця треба відварити заздалегідь. В окремій ємності заваріть в окропі 100 грамів каркаде, дайте настоятися хвилин 15. Занурте майбутні крашанки, щоб рідина їх повністю покривала.

Стежте, щоб рідина повністю покривала яйця, інакше залишаться світлі плями. 

Кладіть у рідину остиглими. Після того як вода охолоне – поставте на ніч в холодильник. Вранці дістаньте на паперові серветки та дайте висохнути, а потім обітріть залишки заварки.

Другий спосіб фарбування яєць передбачає прокип'ятити їх у чайному настої 3 – 5 хвилин. Однак тут треба бути акуратним. Якщо їх перетримати, вони будуть сірими. І тоді навряд чи вдасться поставити їх на святковий стіл.

Куркума

Яйця вийдуть жовті або помаранчеві. Візьміть півтора літра води на 5 яєць. Змішайте 40 грамів куркуми з невеликою кількістю води в кашку. Потім долийте решту води, додайте 2 ст.ложки оцту, посоліть і викладіть в цю рідину яйця. Після того як вони закиплять, зменшіть вогонь і поваріть ще 10 хвилин. Перекладіть в холодну воду, щоб вони швидше охололи.

Цибулиння

Цей спосіб найпопулярніший і досить простий. Яйця отримують насичений темно-червоний або коричневий відтінок. Вам знадобиться цибулиння (з 2 кг цибулі). Його потрібно залити холодною водою і довести до кипіння. Прокип'ятити 15 хвилин і зняти з вогню. Воду потрібно процідити та перелити в посуд, в якому ви будете варити яйця. Коли вода охолоне - покладіть в неї яйця так, щоб вони повністю були покриті водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім поваріть яйця ще 10 хвилин і  перекладіть на паперові рушники та протріть насухо.

Буряк

Яйця відваріть заздалегідь. Натріть буряк і вичавіть з нього сік, перелийте в посуд і додайте півтори ложки оцту. Опустіть у рідину варені яйця і залиште щонайменше на 30 хвилин – вийде ніжний рожевий колір. Якщо залишити яйця на ніч, то отримаєте насичений бордовий відтінок.

Ще один варіант: натерти буряк, залити 2 склянками води та довести до кипіння. Дати покипіти 20 хвилин. Заливаємо цією рідиною яйця і тримаємо від 30 хвилин до декількох годин.

Коріння Марени

Цей спосіб фарбування яєць використовують у Грузії. Візьміть корінь марени фарбувальної (його продають в аптеках та інтернет-магазинах). Яйця фарбуються в красивий темно-вишневий колір.

Для однієї порції буде достатньо 50 грамів Марени. Залийте коріння водою (1,5 літра) і доведіть до кипіння. Прокип'ятіть 15 хвилин і вимикайте. Дайте відвару настоятися кілька годин. Покладіть у відвар сирі яйця та 1 чайну ложку солі. Дайте закипіти й варіть ще 10-12 хвилин. Після цього можна яйця натерти рослинною олією і витерти сухою серветкою, щоб надати глянсового блиску.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень