5 кімнатних рослин, які «виганяють» із дому чоловіків: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Серед кімнатних рослин є й такі, які згідно з повір'ям, є чоловікогонами, які руйнують сімейне благополуччя і прирікають жінок на самотність.

Згідно з легендою, від дому, де росте така квітка, безповоротно біжать усі чоловіки: сини залишають своїх матерів, молодих дівчат покидають їхні наречені, а чоловіки кидають дружин і дітей. Створюється враження, що рослини навмисне створюють атмосферу, нестерпну для представників сильної половини.

До квітів-розлучників насамперед відносять плющі та ліани. Народні прислів'я стверджують: «Чоловік втече чимдуж, якщо жінка ростить плющ», «Що довші стебла, то далі чоловік».

Згідно з повір’ям, існує два види «чоловікогонних» рослин: що виганяють сильну стать із дому і ті, що не впускають у дім чоловіків.

Дослідниками флори не виявлено ніякої містичної дії, тобто науково погана слава квітів-чоловікогонів не обґрунтована. Однак попри очевидну відсутність паранормальних властивостей люди все-таки побоюються розводити в будинку ці рослини.

Сциндапсус, або золота ліана

Сциндапсус

Рослина, яка приваблює строкатим забарвленням листя, але, згідно з повір'ям, під час розпускання суцвіть віднімає у чоловіків статеву силу. У ліани довге стебло, що іноді сягає п'яти метрів, серцеподібні листки розташовані на ньому поодиноко, на значній відстані один від одного. 

Цисус

Цисус

Тендітна, але пишна та красива рослина, яку ще називають кімнатним виноградом. Кажуть, що цисус, викликаючи дратівливість і сварки, сприяє руйнуванню відносин і виганяє з дому представників сильної статі, а витке стебло рослини нібито свідчить про здатність цисуса «витягувати чоловічу силу».

Дифенбахія

Дифенбахія

Ця отруйна кімнатна квітка передусім становить небезпеку для дітей і домашніх тварин. Вона виділяє шкідливі випари, що викликають головний біль.

У чоловічій частині сім'ї під впливом цих випарів може спостерігатися спад сексуальної активності, а іноді трапляються навіть напади паніки.

Тривалий негативний вплив цих парів, за неперевіреними даними, призводить до імпотенції і не дозволяє парі зачати дитину. Молодим людям, що мріють про дітей, рекомендують якомога швидше позбутися дифенбахії.

Плющ

Плющ

Його звинувачують у тому, що рослина прирікає свою господиню на самотність, виживаючи чоловіка з дому безповоротно. А темне забарвлення листя нібито попереджає про зачаєні в них злі сили. Плющ має властивість поглинати енергію, але хорошу чи погану – напевно не знає ніхто.

Монстера

Монстера

Цей представник флори оголошений не тільки чоловікогоном, а й вампіром: таким чином пояснюють виділення рослиною вологи перед дощем.

Рідина, шо виділяється листям, нібито викликає головний біль, і тому небажано тримати цю рослину в спальні, тому що чоловік на підсвідомому рівні прагнутиме залишити свій дім, щоби знайти безпечніше місце. 

Вірити в прикмети чи ні – особиста справа кожного, хоча здебільшого люди ставляться до забобонів скептично. Але є й такі, що готові звинувачувати в своїй самотності та інших неприємностях кого завгодно, лише б нічого не міняти в своєму характері й у своїх звичках.

Джерело: Флорист

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень