5 ікон, які під час війни повинні бути вдома у кожного православного християнина

Про це варто знати

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У будинку кожного православного християнина повинна бути бодай одна ікона, освячена в церкві.

Священник Православної церкви з Рівненщини Роман поділився, що кожна ікона із зображенням Спасителя, Богородиці чи Святих, якщо віра справжня, а молитва щира, буде допомагати людині в житті.

У зв’язку з непростими випробуваннями, які за останні роки переживає людство, сформувалась традиція, яка дає можливість молитись до того чи іншого святого з певних причин.

Зокрема, в час війни православні християни по-особливому звертаються до Архістратига Михаїла – він воєначальник Ангелів з якими веде боротьбу проти зла. Люди моляться до Святих мучеників, які були воїнами й навернулись до Христа: великомученик Юрій Переможець, великомученик Димитрій Солунський, мученик Іван Воїн, мученик Федор Тирон. Тож ікони із зображеннями саме цих святих повинні бути вдома у кожного християнина під час війни, аби молитися та просити в них захисту, охорони для наших воїнів.

Між тим священник зауважив, що тим, хто перебуває в лікарнях, госпіталях чи у хворобах варто молитися до святих, які мали дар зцілення та оздоровлення. Це великомученики Пантелеймон Цілитель, Преподобний Агапіт Печерський, Святитель Лука Кримський.

Якщо ж брати до уваги власну оселю, то тут є теж певний порядок. На кухні обов’язково має бути ікона Тайної Вечері. Там зображена остання трапеза, яку згідно з Євангелією Ісус розділив зі своїми апостолами в Єрусалимі перед своїм розп'яттям. Таємну вечерю християни вшановують особливо у Великий четвер.

В спальні треба повісити ікону Вінчальна пара або святе сімейство, у коридорі – ікону Неопалима Купина – захист від пожеж та небезпек.

У вітальні обов’язково мають бути ікони Богородиці Семистрільна (оберігає, захищає, мирить ворогів й покоління), а також Остробрамська (ікона оберігає від пліток, заздрощів, підступів недоброзичливців і прокльонів, запобігає проблемам, небезпеці й навіть раптовій смерті).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень