5 днів над Рівненщиною літали БПЛА: відомі деталі події і чи є російський слід (ФОТО)

Для паніки немає причин, кажуть посадовці

Упродовж п’яти днів на Рівненщині літали БпЛА. Про це повідомили у Рівненській обласній військовій адміністрації. Втім, це були не ворожі БПЛА, а агродрони.

Літальні апарати запускали учні навчального курсу в Олександрійському відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Відомо, що серед слухачів були не лише безробітні, а й звільнені військовослужбовці з Рівненщини, Вінниччини, Києва, Черкас, Хмельниччини.

У програму навчання входило вивчення основ безпечного управління безпілотником, правила та зони польотів, технічні характеристики та можливості коптера.

Як зазначили в службі зайнятості, агродрони стають все більш популярними, адже значно підвищують ефективність сільськогосподарських операцій.

З їх допомогою можна проводити моніторинг полів та аналіз врожайності, упроваджувати технології прецизійного землеробства, що передбачає точне внесення добрив і пестицидів відповідно до потреб кожного квадратного метра поля.

 

З допомогою дрона також створюють високоточні карти полів, які допомагають фермерам планувати та управляти своїми ресурсами більш ефективно.

Після завершення курсу двоє учасників повідомили, що планують започаткувати власну справу та створити робочі місця для таких, як вони — звільнених ветеранів війни, скориставшись державною програмою «Власна справа».

На грантові кошти хочуть купити агродрон, запасні частини до нього і співпрацювати з місцевими фермерами.

Нагадаємо, для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та зареєстрованих безробітних навчання – безоплатне. Для інших категорій населення можливе на платній основі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Теги: дрони
Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень