5 давніх жіночих імен, які нині стають популярними

Як називали дівчат в давнину

Ім'я, яке дають дитині при хрещенні, має дуже велике значення у житті. Адже його потім будуть повторювати тисячі разів. Тут важливо – не помилитись.

Зараз триває ажіотаж на все українське. Пропонуймо перелік давніх імен для дівчат.

Акилина

Дуже небанальне ім'я, яке у перекладі означає «орлиця». По-іншому ще називають – Килина, Калина, Якилина. Іменини святкує 26 червня.

Вірляна

Бере початок від слов'ян. Має значення «орел». Ще кажуть Вірлянка, Ляна.

Євстахія

Має грецьке коріння та гарне значення – «щаслива». Існують ще такі варіанти імені, як Стася, Ася. День ангела відзначає 8 березня.

Мотрона

Популярне в давнину ім'я в Україні. Але походження – грецьке. Означає «жінка», «молодиця». Дуже поширена форма – Мотря. День ангела святкує 22 вересня.

Теодосія

Також поширене колись ім'я в Україні. Має дуже благородне значення – «Богом дана». Ще промовляють як Тодозя, Дозя, Федорка, Феся. Іменини – 13 квітня.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень