Чому 4 лютого не можна виходити на вулицю без шапки: народні прикмети

4 лютого - День святого Тимофія, учня апостола Павла

У народі Тимофія називали напівзимником, оскільки 4 лютого вважається серединою зими. «Тимофій збиває ріг зими», — говорили наші предки.

Крім того, на честь цього святого у Київській Русі вигадали навіть поняття — тимофіївські морози. Вважали, що саме з Тимофія починалися люті хуртовини та завірюхи.

Прикмети на 4 лютого кажуть, що в цей день зазвичай сняться віщі сни. Вони передбачають, що з людиною станеться в найближчому майбутньому.

4 лютого у наших предків вважався несприятливим днем в плані сварок і скандалів, в народі казали, що сьогодні сильно загострюються нерви.

Якщо траплялося, що з’ясування відносин не уникнути, то для вирішення конфлікту запрошували третю людину, якій довіряли.

Що не можна робити 4 лютого

Не слід 4 лютого виходити з дому з непокритою головою. Навіть волосся необхідно прибрати під головний убір. Наші предки вважали, що нечиста сила через непокрите волосся у цей день може заволодіти розумом людини.

У цей день намагалися не йти далеко від будинку і не відправлятися в подорожі. Страшних проблем не буде, але поїздка виявиться не такою вдалою, як планувалося.

Вірили, що 4 лютого не можна дивитися у дзеркало мимохідь. Щоб не розгубити красу, потрібно зупинитися і вдумливо оцінити своє відображення. Те ж стосується води: побачивши себе в ній, необхідно трохи затриматися над гладдю.

У цей четвер не рекомендується виносити сміття, викидати ганчір'я і навіть віддавати щось на благодійність. В іншому випадку разом з речами можна позбутися достатку й удачі.

Народні прикмети на 4 лютого

Якщо вдень світить сонце – очікуйте весну раніше.

Багато снігу на Тимофія – прикмета, що буде хороший урожай зернових.

Якщо скло в будинку запітніло, а на вулиці – мороз, значить, можна очікувати швидкого потепління.

На склі видно перпендикулярні снігові візерунки – чекай тривалих морозів.

Візерунки під нахилом – буде потепління.

За прикметою 4 лютого, якщо почалася завірюха, то така погода триватиме, як мінімум, тиждень.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень