438 депутатів – «За»: Європарламент рекомендував Раді ЄС надати Україні статус кандидата

Щоправда було і понад пів сотні голосів проти

ГОЛОВА ЄВРОКОМІСІЇ УРСУЛА ФОН ДЕР ЛЯЄН ПРОВОДИТЬ ЗУСТРІЧ ІЗ ЗЕЛЕНСЬКИМ НА БАНКОВІЙ У КИЄВІ 8 КВІТНЯ. СКРИНШОТ ВІДЕО ОПУ

Європарламент рекомендував Раді ЄС надати Україні статус кандидата до ЄС «як чіткий політичний сигнал солідарності з народом України». 

Резолюцію схвалили на пленарному засіданні 8 червня. «За» проголосували 438 депутатів, 65 висловились проти і 94 - утрималися. 

Крім того, Європарламент рекомендував «без зволікань надати зброю у відповідності до потреб, висловлених українською владою, зокрема використовуючи Європейський інструмент підтримки миру та координаційний центр, а також за двосторонніми угодами між державами ЄС і Україною». 

За цим інструментом Євросоюз вже виділив на зброю для України 2 млрд євро. 

Окрім того, у тексті наголошують на суверенному праві України самій обирати свої альянси без зовнішнього втручання, закликають розслідувати воєнні злочини, скоєні російською армією в Україні, а також закликають ЄС запровадити вторинні санкції щодо організацій і третіх країн, які допомагають Росії обходити санкції. 

Джерело: Європейська правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень