Три причини вживати більше свіжих овочів

Аби залишатися молодим і сильним

Овочі та фрукти містять основні вітаміни, мінерали та інші поживні речовини, які потребує організм людини. Споживання свіжих овочів допомагає покращити обмін речовин, у т.ч. й жирів, а також знизити вміст холестерину у крові.

Чим саме збагачують організм свіжі овочі:

ВІТАМІНИ

Низькомолекулярні сполуки, які організм людини не може продукувати у достатній кількості, через що вони повинні надходити з їжею. Нестача таких сполук знижує активність імунної системи, що ускладнює лікування хвороб та самопочуття.

Організму людини необхідні, щонайменше, 13 різних вітамінів. Вони містяться абсолютно у всіх видах овочів: морква, капуста, буряк, солодкий перець, редис, часник, цибуля, зелень тощо.

Нестача вітамінів провокує низку хвороб і розладів у роботі організму й може призвести навіть до смерті.

КЛІТКОВИНА

Допомагає роботі травної системи. На клітковину багаті фрукти, овочі, цільнозернові продукти, висівки, насіння, горіхи, соя і бобові.

Ці продукти збагачують організм поживними речовинами і надовго втамовують голод, тож їх рекомендують вживати людям, які обожнюють добре попоїсти, але хочуть позбутися надмірної ваги.

За даними МОЗ України, регулярне вживання багатої на клітковину їжі суттєво знижує ризики появи серйозних хвороб (серцево-судинної системи, діабету 2-го типу, ожиріння і деяких видів раку) та передчасної смерті. Середня добова норма клітковини - близько 25 г на день.

АНТИОКСИДАНТИ

Зменшують запалення, можуть запобігти ризику серцево-судинних захворювань і раку та уповільнюють процес старіння організму.

Містяться у моркві, солодкому перці, помідорах, різній зелені (петрушка, щавель, шпинат, салат), броколі, горіхах, кукурудзі, цибулі й часнику.

До слова, якщо можливості з’їсти саме свіжі овочі немає, фахівці радять надавати перевагу замороженим, а не консервованим овочам.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень