«30 років у декреті»: Жінка з Рівненщини, яку запросили до Зеленського на зйомки звернення до Нового Року (6 ФОТО)

«Найважче було на початку» (с)

З нагоди новорічних свят на президентську ялинку для вітань запросили багатьох українців, які відзначилися здобутками.

Серед них і найбагатодітніша родина Ковалевичів з Рівненщини. Батьки гордяться дев’ятнадцятьма синами й донечками!

Родина Ковалевичів з Рівненщини: Батьки пишаються і тішаться дев’ятнадцятьма синами та донечками

«Вісник+К» відвідував цю сім’ю, коли на світ з’явився найменший, Назарко. Його Світлана Ковалевич з Глинного народила напередодні Водохреща у 2019-му.

Днями жінці виповниться 48 років, з яких тридцять вона перебуває у декреті.

– Пам’ятаю кожну мить, як вперше кого брав на руки, що відчував. Бо усі діти довгождані та дорогі, – з гордістю тоді сказав Петро Ковалевич.

Крокує родина Ковалевичів

Тато був на пологах з дружиною. Лікарі досі згадують, як в останній момент, коли маля ось-ось мало з’явитися на світ, він став біля вікна і щиро молився. А коли почув голосочок синочка, й сам заплакав від радості.

У цій сім’ї майже щомісяця святкують по кілька днів народжень. Якихось особливих забаганок від тата з мамою малеча не вимагає.

Діти родини Ковалевичів

Коли дивишся, як діти горнуться до батьків, розумієш, що вдома отримують гарне виховання. Усі стараються допомагати одне одному, ніхто ні на кого не свариться, не дорікає.

– Головне – для кожного знайти час не тільки одягнути-взути чи нагодувати, а й пригорнути, поцілувати, усміхнутися, добре слово сказати, – наголошує мама.

 

І додає:

- Коли народилися перші четверо, було найважче, а як старші попідростали й посипались, як зірочки, менші, стало значно легше.

Світлана Ковалевич

Світлана – справжня берегиня сімейного вогнища, яка змалку старається прищепити кожному синові й донечці найважливіші родинні цінності.

Свого чоловіка дуже любить і цінує, називає надійною підтримкою та опорою, справжньою половинкою, дарованою небесами. Найстарші їхні діти вже давно випурхнули з батьківської хати і щедро обдаровують своїх батьків онуками. А ті радіють за них, що теж мають гарні сім’ї.

– Єдине, нам весь час тіснувато, – усміхається Петро Іванович. – Постійно добудовуємо хату.

До речі, село Глинне б’є усі рекорди з народжуваності не лише в Україні, а й у Європі. Тут мало не у кожній хаті є мама-героїня.

Наталія КРАВЧУК

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень