3 предмети в домі, які відлякують нечисту силу: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Віники

Наші предки вірили, що віник і мітла мають сильну енергетичну силу та здатні захистити дім від негативу. Віник ставили перед вхідними дверима ручкою донизу, або обходили з ним будинок, розмахуючи та промовляючи захисні слова, щоб прогнати біду.

Віник біля колиски захищав дитину, а в саду чи городі - від комах і гризунів. Його встромляли в землю на городі, щоб уберегти врожай від шкідників.

Вірили, що весь негатив або пристріт мали перейти на віник. А якщо приходив небажаний гість, йому «замітали слід» віником, щоб більше не повертався.

Глиняний посуд

Глиняний глечик - один із найдавніших оберегів. Його наділяли майже людськими якостями: він нагадує голову, має носик, шийку та ручку. Горщик, як і людина, мав своє «народження» - коли його виготовляли, і «смерть» – коли його розбивали.

У минулому горщики розрізняли за «статтю» на основі звуку, який вони видавали. Вважалося, що в «жіночих» горщиках їжа виходила смачнішою. Через це рекомендували простукувати глиняний посуд, щоб перевірити його якість.

Горщики часто використовували як обереги. Відомі опудала на городах з горщиками замість голови не тільки відлякували птахів, але й захищали від злих сил і пристріту.

Трави

Здавна в Україні трави вважалися сильними оберегами. Освячені гілочки верби ставили у кути будинків, щоб захистити оселю від злих сил і нещасть.

Ялівець також був потужним оберегом. Його гілки розміщували у кутах приміщення для захисту від негативної енергії та заздрощів. Вірили, що ялівець створює бар’єр, який оберігає дім.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень