27 липня - Степана чудотворця: як потрібно провести цей день

27 липня – День Степана чудотворця

Вважається, що з 27 липня поступово настає осінь. Тим паче, що здебільшого цей день видавався похмурим і дощовим – нерідко піднімався сильний вітер, починалися грози.

Стародавні повір'я казали про те, що 27 липня на світло виходить нечиста сила у вигляді блискавки, яку дуже боялися і намагалися без особливої потреби не покидати свої будинки під час грози. 

Була поширена прикмета, згідно з якою саме 27 липня потрібно обов'язково задобрити Польового – духа, який живе у полі. Це було необхідно для того, щоб він захищав посіви від негоди.

Для цього 27 липня готували горщик каші, який залишали у останньої смуги жнив. На саму смугу клали пучок жита. Вважалося, що цей обряд є запорукою доброго врожаю в наступному році.

Поширені були дозори – коли селяни по черзі виходили в поле і стежили за тим, щоб сіно не розвіяв вітер, який в цей період міг бути досить сильним.

Народні прикмети на 27 липня

Чайки плавають у водоймах – погода буде гарна

Суха і сонячна погода - до теплої осені

Якщо день дощовий, то ще тиждень йтимуть дощі

27 липня природа володіє особливою цілющою силою, тому в цей день обовязково потрібно сходити до лісу чи парку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень