27 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: що не можна робити в цей день

Це свято пов’язане з біблійною легендою про те, як із трьох знайдених хрестів визначали, на якому з них був розіп’ятий Ісус Христос

У православній церкві 27 вересня відзначають свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Це церковне свято було встановлено на честь отримання хреста в IV столітті. Сталося це в Єрусалимі.

Як і в будь-якого іншого церковного свята, головна традиція на Воздвиження — це відвідування храмів і церков, прослуховування божественних літургій.

Вважалося, що молитви в цей день володіють особливою силою. Якщо в цей день щиро помолитися або попросити про що-небудь, це обов’язково буде виконано.

Хрест символізує божественний захист. У давнину той, хто хотів захистити свій будинок і своїх близьких, 27 вересня малював хрест на дверях свого житла. Ця традиція існує і в наш час.

Що не можна робити на Воздвиження: заборони і правила

Свято Воздвиження Хреста Господнього має кілька суворих заборон і правил. Багато з них - просто забобони, а деяких дотримуються і в наші дні.

Починати нові справи на Воздвиження не можна - вони приречені на провал і принесуть тільки збитки.

На Воздвиження наші предки не ходили до лісу, бо вірили, що на свято змії стають дуже злими і ужалять кожного, хто їх потривожить.

На Воздвиження не можна залишати двері в будинок або підвал відкритими. Це правило також пов'язано зі зміями. Вважається, що в цей день вони готуються до сплячки і шукають затишне місце.

Свято потрібно провести в мирі та злагоді. Лаятися і з'ясовувати відносини на Воздвиження заборонено.

Заборонялося в це свято подавати на стіл будь-які м’ясні страви. Вважалося, що людина, яка спробувала м’ясо вбитої тварини в цей день, вбиває всі вимовлені нею молитви.

Народні прикмети на 27 вересня

Гуси високо летять по небу - навесні буде велика повінь

На Воздвиження не можна починати важливі справи і ходити в ліс

На Воздвиження дме холодний вітер - літо буде теплим

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень