Яких п'ятьох заборон дотримуються 26 жовтня: народні прикмети

26 жовтня за церковним календарем день Іверської ікони Пресвятої Богородиці

На Іверській іконі зображена Діва Марія з немовлям. Оригінал ікони знаходиться в Іверському монастирі в Греції. За переказами, ікону писав сподвижник апостола Павла, євангеліст Лука.

У цей день було прийнято молитися іконі Іверської Богоматері для захисту від пожеж та інших нещасть.

У наших пращурів цей день вважався енергетично важким, повним обманів і ілюзій. Будьте гранично обережні і уважні, уникайте розмов з малознайомими людьми. Складний день і в плані конфліктів, тому тримайте емоції при собі.

26 жовтня за традицією чистили і приводили до ладу лазні, після чого відправлялися в них, щоб попаритися, випити цілющих трав’яних відварів. День в народі так і назвали — банний побут.

Наші предки вірили, якщо добре пропаритися до самих кісток, поливаючи на розжарене каміння настій з цілющих рослин і б’ючи себе березовим банним віником, то можна прогнати з тіла всі хвороби.

Хороші сни, побачені в цю ніч, повинні збутися протягом трьох діб. Якщо приснилося щось неприємне, необхідно розповісти про це біжучій воді, щоб вона забрала весь негатив. 

Що не можна робити 26 жовтня

Не варто в цей понеділок довіряти незнайомцям. Великий ризик обману. Саме тому 26 жовтня не запрошують гостей, а в домі мають бути тільки свої.

Не рекомендується у цей день хвалитися своїми досягненнями. В іншому випадку можна позбутися чогось цінного в житті.

Не можна з'ясовувати стосунки в цей день. Швидше за все, розмова закінчиться сваркою. 

Краще не одягати чорне. Інакше намічені плани зірвуться, мирні бесіди закінчаться конфліктом, а будь-які починання виявляться марними.

Згідно з повір'ями, 26 жовтня не можна митися ввечері після заходу сонця і до наступного дня - вважається, що в цей період людина буде найбільше сприйнятлива до впливу темних сил.

Народні прикмети на 26 жовтня

Хмари швидко біжать по небу з південної сторони - до негоди найближчим часом

Півень 26 жовтня кукурікає у незвичний для нього час - погода незабаром зміниться

Рано вранці 26 жовтня півні заспівали - скоро стане тепло

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень