250 сіл Рівненщини не підключені до інтернету: провайдерам держава пропонує співпрацю

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Понад 250 сіл на Рівненщині не підключені до якісного інтернету.

Тож, аби змінити ситуацію, держава пропонує співпрацю з місцевими провайдерами, повідомила Радіо ТРЕК заступниця голови облдержадміністрації Іванна Смачило.

Мовляв, зрозуміло, що у селах невелика кількість потенційних абонентів і операторам невигідно будувати там інфраструктуру.

 

Тому Міністерство цифрової трансформації пропонує оплатити прокладання оптоволкна до соціальних об'єктів у селах, а далі гравці ринку зможуть самостійно залучати абонентів.

На фото - Іванна Смачило
Іванна Смачило

Щоб отримати субвенцію, пояснила Іванна Смачило, головам громад  потрібно налагодити комунікацію з операторами, які працюють у їхньому районі, зібрати інформацію про покриття волоконно-оптичними мережами у їх селах та подати заявку для отримання фінансування в додатку «Дія».

Загалом з держбюджету на села України спрямують 500 млн грн інтернет-субвенції. Кошти розподілятимуть за рейтинговим принципом.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень