24 лютого - святого Власа: звичаї та прикмети дня

24 лютого Православна церква вшановує пам’ять християнського святого Власа

Після Власового дня сильні зимові холоди відступають. У народі вважали, що біля цього дня буває 7 морозів: 3 доби до Власа, 1 на Власа і 3 – після.

Люди говорили: «Влас прийшов, роги з зими збив».

Власівські морози – найсильніші, але вони короткочасні. Часто в останні зимові дні спостерігалася сильна заметіль. Селяни про неї говорили: «Зима дитя шукає».

Вважалося, що в цей день бушує нечиста сила. Щоб захиститися від неї, необхідно щільно закрити всі комини, або навіть замазати глиною, що не дозволить нечисті проникнути в будинок і нашкодити.

Що не можна робити 24 лютого

Не варто в цей день влаштовувати прання і вологе прибирання. Вважається, що разом з брудом можна вимити з дому удачу і добробут.

Ні в якому разі не можна 24 лютого сваритися з людьми похилого віку. Все, що вони скажуть, потрібно виконувати беззаперечно, щоб не накликати біди на себе і свою сім'ю.

Краще не приймати важливих рішень в цю середу. Навіть найбільш продумані концепції можуть виявитися провальними, якщо запустити їх 24 лютого.

Народні прикмети на 24 лютого

Кучугури снігу – в травні буде багато зелені

Відлига 24 лютого – настала весна, і холодних днів більше не буде

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень