Що потрібно зробити 22 квітня, щоб не хворіти: народні прикмети

У православ’ї в цей день шанують преподобномученика Вадима

22 квітня обходили джерела, примовляючи: «Підземна водиця, відмикаємо тобі шляхи весняні». Кожна сім’я мала своє джерело, яке чистили, шанували, з любов’ю і з турботою з нього брали воду, вірячи, що вона принесе щастя і здоров’я.

До джерел у наших предків завжди було особливе ставлення, бо вони не тільки допомагають втамувати спрагу, але і наповнюють життям і відновлюють сили.

Прикмети на 22 квітня кажуть, що якщо сьогодні попити води з джерела, то вона зцілить хвороби і захистить від хвороб у майбутньому.

З давніх часів 22 квітня проводиться обряд ворожіння на хвору людину з джерела. Для цього потрібно піти до води, ні з ким не розмовляти по дорозі, помолитися на чотири сторони і запитати у води, чи видужає той, кого загадав.

Якщо вода залишиться гладкою і чистою, значить, людина оговтається від хвороби, і на неї чекає довге життя. Якщо вода почне булькати або вирувати – варто приготуватися до найгіршого.

Народні прикмети на 22 квітня

Якщо грудка землі не розсипається, то орати ще рано, тому що ще ґрунт сирий. Якщо ж земля розсипається, то прийшов час орати.

Якщо погода до цього дня не встановилась, то літо буде сухе.

Якщо схід сонця з білявими відблисками, то в найближчі дні дощу не буде.

Кульбаба зацвіла – настала справжня весна.

Вітер і туман – до врожайного року.

Багато соку у берези – до прохолодного і дощового літа.

Сині хмари – до дощової і теплої погоди.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень