Що має бути на столі 20 серпня: народні прикмети

У народному календарі дата 20 серпня була названа днем Марина-Пімена

У цей день православна церква шанує преподобного Пимена Багатохворобливого і мученика Марина.

Цей день у наших предків проходив в праці і турботах. Вони і сіяли, і жали, і про осінь згадували. З самого ранку господині пекли пироги з малиною, цим відзначали завершення літа.

З цього дня лелеки збираються у зграї для навчання молодняку. Спостерігали за лелеками, якщо птахи готуються до відльоту, то осінь буде холодною.

Вважається, якщо лелека на даху зів’є гніздо, то господар будинку буде щасливий і багатий, а ось якщо птах перенесе гніздо в інше місце, то буде біда. Вірили, що лелеки допомагають людям, які добре до них ставляться.

Безплідні жінки просили у лелек дітей. Однак, вважалося, якщо розлютити птаха, він може спалити будинок, принісши вогонь на його дах.

Ще лелек шанували як символ ніжності, прихильності до дітей і шанобливого ставлення до батьків (вважалося, що під час тривалого перельоту молоді птахи несуть на собі ослаблих і старих родичів).

У давнину вірили, що лелеки годують своїх старих батьків. У Римі навіть припис піклуватися про батьків назвали «законом лелеки».

Народні прикмети на 20 серпня

Якщо лелеки готуються до відльоту, то осінь холодною буде.

При сході сонця зоря забарвилася в червоний колір – до дощу.

Павук залишає павутину і ховається в укриття – до погіршення погоди.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень