Як 20 червня люди спілкувались зі своїми янголами-охоронцями: народні прикмети

Православна церква 20 червня шанує священномученика Феодота Анкірського

Наші предки вважали, що цей день важливий для посіву жита: «Федот тепло дає – в жито золото ллє». Особливу увагу звертали на погоду.

В цей час селянам був необхідний хороший дощ, але опади на Федота Урожайника віщували слабкий налив колоса жита. Тому селяни молилися святому покровителю дня, просячи позбавити їх від негоди, а також подарувати хороший урожай хліба.

Саме з Дня Федота, 20 червня, нарешті, починали ходити на водойми і купатися — до цього вважалося, що злі духи (водяники й русалки) потягнуть людину під воду. Тепер же аж до дня Іллі, який відзначають на початку серпня, можна було проводити час біля річок і озер.

Наші предки вважали Федота посередником між світом земним і Небесним, до нього зверталися із проханням зв'язатися з особистим ангелом-хранителем, щоб той завжди доглядав і захищав людину.

Для цього потрібно було піти до будь-якої найближчої водойми і покликати Федота. Вірили, що святий перебуває біля води і обов'язково почує прохання і передасть янголу-охоронцю.

Народні прикмети на 20 червня

На Федота тепло – до хорошого урожаю жита, а ось дощ – до поганого наливу колоса.

Сонячні промені темніють – до сильної грози.

Бджоли на стінках вулика сидять – до спеки.

У веселці переважає червоний колір – до вітру.

Якщо вночі не було роси, то чекай дощу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень