На Рівненщині взяли на гарячому поліцейського-хабарника. У його «підопічних» бурштину на 22 млн (ФОТО)

$200 за ніч роботи мотопомпи вимагав поліцейський-хабарник у «старателів» на Рівненщині

Працівника поліції викрили під час отримання неправомірної вигоди за сприяння в незаконному видобутку бурштину на Рівненщині.

Про це інформує пресслужба прокуратури області:

 - Встановлено, що використовуючи своє службове становище, посадова особа, працівник поліції організував схему системного вимагання й отримання грошей від жителів Рівненської області за непритягнення їх до кримінальної відповідальності за видобуток бурштину-сирцю на підконтрольній йому території обслуговування, неперешкоджання та неповідомлення правоохоронні органи про факти здійснення такої протиправної діяльності.

 

При цьому, розмір неправомірної вигоди правоохоронцем за розв'язання такого питання визначався від виду обладнання, яким здійснювався видобуток каміння бурштину, з розрахунку 200 доларів США за ніч роботи однієї мотопомпи «старателів».

 

Правоохоронці задокументували факт отримання фігурантом у громадянина неправомірної вигоди в розмірі понад 12 тис. грн за нереагування на таку незаконну діяльність.

Крім того, проведено 12 обшуків за місцем роботи правоохоронця та в помешканнях місцевих жителів населених пунктів північних районів області, ймовірно причетних до незаконної діяльності, пов’язаної із видобуванням в значних обсягах бурштину, йдеться у повідомленні прокуратури.

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено понад 150 кг каміння бурштину загальною вартістю 2,2 млн грн, грошові кошти в сумі 6 820 доларів США та знаряддя для обробітку бурштину.

Нині прокуратура Рівненської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом вимагання та одержання працівником поліції неправомірної вигоди.

Затриманому повідомили про підозру та обиратимуть йому міру запобіжного заходу.

[media=181428]

Нагадаємо, журналісти показали пустелю на Рівненщині. Як виглядають землі, покинуті тваринами й птахами, сонячне каміння і кратери Полісся.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень