2-метрові ялинки за 699 грн: Шахраї придумали новий спосіб «заробітку» в мережі (ФОТО)

Як працює злочинна схема

Незадовго до зимових свят українські шахраї починають відкривати «бізнес».

Аферисти створюють сторінки нереальних магазинів у соцмережах, роблять односторінкові сайти з ялинками, різдвяними прикрасами та дурять людей.

Нещодавно популярності набув сайт магазину «Ялинковий» за адресою https://mag-in.co.ua/.

Тут шахраї пропонують якісні ялинки за дуже доступними цінами, а коли справа доходить до оформлення замовлення – просять передоплату 200 грн або ж повну оплату за ялинку. Обов’язково потрібно скинути чек про оплату та дані для відправки, обіцяють вислати замовлення впродовж двох днів, блокують вас та зникають, як і перераховані гроші.

На жаль, на саме цих недоброзичливців «клюнули» багато людей, деякі з них навіть перерахували повну оплату за ялинку, яку ніколи не отримають.

Сайти, якими керують шахраї, дуже просто викрити. Нерідко на них активні лише ті кнопки, що ведуть до оформлення замовлення. Жодної іншої інформації, зокрема, що стосується контрактів продавців магазину, його розташування та доставлення товарів, там немає.

Для більшої переконливості аферисти можуть додавати на сайти фізичну особу-підприємця та номер ЄДРОПОУ.

Втім, якщо перевірити, чи дійсно таке підприємство існує, ймовірно, ви побачите ось таке:

Кіберполіцейські дали поради, як безпечно робити покупки в інтернет-магазинах, щоб не стати жертвою шахраїв:

  • використовуйте лише перевірені ресурси та переконатися у правильності назви необхідного сайту. Один непомітний символ у назві сайту на панелі адреси може означати, що ви потрапили на фішинговий сайт;
  • не передавайте нікому дані своєї банківської картки (особливо CVV-код, та пін-код), адже працівники банку ніколи не запитують таку інформацію;
  • зверніть увагу, що сайти, які приймають онлайн-платежі, мають бути захищеними, для цього в назві адреси вони мають містити https:// та значок «замочок»;
  • завжди використовуйте післяплату, щоб унеможливити шанси шахраїв заволодіти вашими коштами.

Крім цього, на сайті кіберполіції у розділі «Стоп фрауд» можна перевірити номер телефону, банківську картку та посилання на сумнівний сайт – можливо, шахраї вже є в базі кіберполіції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень