2 копійки за 35 000 грн продають в Україні: Чим особлива монета (ФОТО)

Як вона виглядає

На електронному аукціоні Violity з’явилася монета номіналом 2 копійки 2010 року, за яку просять 973 долари (35 000 грн).

Продавець під ніком Avers1 повідомив, що монета унікальна, адже у її виробництві замість звичної нержавіючої сталі використали срібло. Вага монети становить 2,5-2,52 г, а не 1,8 г, як у стандартних, а діаметр – 17,3 мм.

На лицьовій стороні 2 коп. є вм'ятина, але монета не зазнавала реставрації.

За інформацією Violity, 2-копійчані монети 2010 року не вважаються рідкісними й не продаються за завищеними цінами поштучно, особливо якщо вони були в обігу.

Фахівці зазначили, що колекціонерів можуть зацікавити екземпляри з заводським браком – поворотом аверсу щодо реверсу, напливом металу або з порушення круглої форми, яке трапляється на етапі вирубування заготовин із металевого листа). Проте ціна таких монет зазвичай не перевищує 100 гривень.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень