19-річний плавець з Рівного представлятиме Україну на Олімпійських іграх

Нещодавно Михайло Романчук повернувся із чемпіонату Європи, де здобув дві бронзи у плаванні на 800 та 1500 м. 

Сьогодні з нагоди успішного виступу на чемпіонаті Європи заступник голови ОДА Світлана Богатирчук вручила Михайлу 12 400 гривень грошової винагороди. Нагорода тренера Петра Нагорного – вдвічі менша.

Довшу дистанцію Михайло обрав і для виступу на тридцять перших Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Юнак впевнений в своїх силах і обіцяє зробити все можливе для перемоги:

 

 

- Я зроблю все, що зможу, все, що в моїх силах. Ми з тренером будемо намагатися підійти до цього найважливішого старту 4-річчя якомога краще. І, як я вже казав, постараюся зробити все, що в моїх силах.

 

За всю історію незалежності України Рівненщина не мала вище 4-го місця з плавання на олімпійських іграх. Сподівання, що цьогоріч традицію вдасться змінити, покладають на Михайла Романчука, який, до речі, свій 20-й День народження зустрічатиме в Бразилії. Тренер Петро Нагорний пишається своїм вихованцем, з яким вони працюють вже 14 років:

 

 

- Скажу відверто, з таким спортсменом працювати одне задоволення. Всі зауваження, всі плани, які планую, а я планую на рік вперед, він все виконує. В мене було досить багато спортсменів, є з чим порівняти, такої відданості …він веде себе як професійний спортсмен. Я вважаю, що цей дует, який працює уже впродовж 14 років ...ну подивимося через 2,5 місяця, які здобутки ми привезем.

 

До слова, на своїй основній дистанції 1,5 км рівнянин встановив рекорд України з результатом 14:50:33. Це, до речі, 9-й результат в Європі за всю історію. Успішний Михайло не лише в спорті, ЗОШ №5 він закінчив із золотою медаллю, а зараз перейшов на 4 курс в РДГУ, де навчається на на факультеті здоров`я людини і є відмінником..

Нагадаємо, рік тому міська влада подарувала (тоді ще призеру юнацьких олімпійських ігор) квартиру.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень