19 тисяч хат на Рівненщині можуть відключити від газу через борги

Боржники офіційно попереджені

«Рівнегаз Збут» повідомляє, що заборгованість населення за спожите блакитне паливо у грудні зросла на 38%, проти аналогічного періоду минулого року. Сума боргу уже становить 245 млн грн.

Попередження про припинення газопостачання отримали 19 тисяч боржників. Підприємство готує доручення на відключення постачання газу для клієнтів, які не сплатили за газ понад 101 млн грн.



Відповідно до Правил постачання природного газу, в разі, якщо після отримання попередження відсутня реакція боржника, газопостачальна компанія вимушена надати оператору ГРМ доручення про відключення газу та стягнення боргу в судовому порядку.


На сьогодні від системи газопостачання відключити уже 1,3 тис. боржників. Борги від 500 гривень до 2 тисяч грн мають понад 167 тис. споживачів Рівненщини, борг понад 2 тисячі грн – біля 13 тис. клієнтів.

Ми постійно звертаємося до наших споживачів з проханням оплатити борги за спожиті послуги. Особливо інформуємо перед початком опалювального періоду, щоб людина, за наявності підстав, гарантовано отримувала державну допомогу та уникнула припинення газопостачання.

У разі необхідності пропонуємо укласти договір про реструктуризацію наявної заборгованості.

Проте, якщо реагування немає і всі важелі впливу вичерпані, компанія вимушена вдаватися до крайніх заходів і надавати доручення оператору ГРМ на від’єднання від газопостачання. Так, як це передбачено чинним законодавством Розповідає директор ТОВ «Рівнегаз Збут» Леонід Кошельник.

 

Підприємство нагадує, що поновити послугу газопостачання можна, але у разі повної оплати заборгованості та сплати усіх витрат, що пов’язані з припиненням-відновленням подачі газу.

Крім того, при наявності боргу перед надавачем послуг понад місяць, споживач відповідно до законодавства, може бути позбавлений державної допомоги-субсидії.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень