Чому 17 серпня вважали нещасливим днем: народні прикмети

17 серпня в народному календарі відзначають День Євдокії

Зазвичай на Євдокію селяни збирали врожай часнику. Починалися 17 серпня дрібні дощі у вигляді мряки, які були дуже згубні для сіна, а тому намагалися до настання цього дня сховати сіно в коморах і захистити від вологи.

Закінчувався 17 серпня сезон збору малини, і якщо чоловіки були зайняті польовими роботами, то в ліс за ягодами відправлялися жінки і діти.

У народі Євдокію називали Сіногнійкою, Малинівкою. Господарі 17 серпня намагалися прибрати бадилля до тих пір, поки воно не висохло, щоб скласти в компостну яму. 

Також 17 серпня церква відзначає День семи Ефеських отроків. Прикмети на 17 серпня попереджають, що цей день вважається одним із нещасливих, адже він загрожує великою небезпекою.

Наші предки вірили, що приносить цей день погані події. Сьогодні може статися непоправне.

Тому прикмети на 17 серпня кажуть, що сьогодні вдень ні в якому разі не можна спати — можна заснути і не прокинутися. Небажано відпочивати або байдикувати. День потрібно провести активно, в справах і роботі.

Також сьогодні не можна брати в борг, давати в борг або навіть продавати щось — у будь-якому випадку це призведе до дуже великих збитків і матеріального запустіння.

Народні прикмети 17 серпня

Погожий день - то й листопад буде погожий, а коли хмарно і дощить - то й листопад буде сірий, і рано засніжить.

Рясно вродила малина - врожай і на хліб.

Сім отроків сім дощів несуть.

Якщо дощ - все сіно згниє.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень