17-річний юнак пояснив, чому обирає Україну після двох років життя у Європі

Життя у нас виявилося не таким тяжким, як нам здавалося

Німеччина. Фото ілюстративне

«Главком» зустрів українців, які руйнують стереотип про біженців, які «вже ніколи не повернуться»

Один з них – 17-річний Нікіта Сема з Сум.

Своє майбутнє юнак пов’язує лише з Україною

У 15-ть хлопець разом із мамою та молодшим братом у березні 2022 року виїхали до Німеччини, до міста Гамбург. Родина брала активну участь у проукраїнських мітингах, хлопець навіть був одним зі співорганізаторів таких акцій. На зібрані гроші українці купували дрони для ЗСУ.

Варто зазначити, що Німеччина прийняла найбільшу кількість українських біженців – 30% від загального числа. Також ця країна надає українцям хорошу соціальну підтримку та кошти, яких вистачає, аби оплачувати оренду житла та покривати потреби в їжі, одязі, витратах на транспорт.

Фото з Facebook сторінки юнака

Та попри все це Нікіта вважає, що багатьом українцям життя в Німеччині не підходить через труднощі з адаптацією. Хлопець визначився: хоче жити в Україні, бо рідна культура та життя серед співвітчизників йому ближчі.

Одним із факторів, які ускладнюють життя у Німеччині, хлопець вважає тамтешню бюрократію.

З усіх питань, каже він, держслужби мають листуватися з громадянами звичайною поштою, що сильно сповільнює реакцію та збільшує час вирішення проблем.

 

Різні чат-боти, за словами Нікіти, у Німеччині мало поширені, і у кращому випадку листування ведеться електронною поштою.

Але особливо багато нарікань в українців, каже він, викликає європейська медицина.

Перш ніж прийти з різким зубним болем до стоматолога, ти маєш зателефонувати та записатися на прийом, який призначають через тиждень-два, частіше за місяць.

 

На прийомі тобі скажуть пити ібупрофен і запишуть на остаточний час лікування, який відбудеться ще за два тижні або й через один-два місяці, – скаржиться юнак.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень