16-поверхівки в центрі не буде, хто від цього виграє? (3 ФОТО)

Відмовити забудовнику - не завжди означає благоустрій району

[media=222211]На сесії 11-го березня депутати Рівнеради відмовилися від укладення договору з Управлінням капітального будівництва про оренду земельної ділянки на вулиці Шопена, 4.

А це означає, що в центрі міста не з‘явиться нова багатоповерхівка з дворівневим паркінгом, затишний двір з сучасними майданчиками та оновлення прилеглих територій, що належать місту.

Ділянку площею 21 сотих передадуть у власність Рівненській міській територіальній громаді і важко спрогнозувати, якою буде її подальша доля.

Віддадуть її під прилеглу територію будинку на Соборній, 32, як того вимагали його мешканці? Там побудує 16-поверхівку місто, як зазначив Дмитро Котляров? Чи вона так і залишиться занедбаним шматком землі?

Девелопер, Група Смарт, неодноразово доводив, що компанія дбає про розвиток міста, шукає шляхи вдосконалення інфраструктури, а не прагне холодних розрахунків.

Фото уже зданих будинків (Mykyta Ant)

Група Смарт протягом року працювала над передпроєктною пропозицією на будівництво житлового будинку, вдосконалювала проєкт згідно з пересторогами мешканців, що живуть поруч, та вимог архітектурної ради. Є ймовірність, що в цьому від початку не було сенсу.

Мешканці прилеглих будинків були стурбовані, що потенційна багатоповерхівка займатиме велику кількість території, тому…

Забудовник створив проєкт, який займає лише 29% ділянки

Також врахували вимогу щодо прибудинкової території і виділили для цього на плані забудови  огороджену територію під майданчики для сусіднього будинку.

Актуальним було питання розміщення автомобілів, тому Група Смарт розробила три рівні підземного паркінгу.

Представники прилеглих територій висловлювали страхи щодо кількості поверхів, що псуватимуть вид. З цієї ж причини архітектурна рада не прийняла першочергову пропозицію, тому Група Смарт адаптувала проєкт з 16-поверхівки у 10-поверхівку. Хоча якщо місто будуватиме висотку, кількість поверхів нікого вже не турбуватиме. 

Проєкт адаптували. Із 16-ти до 10-поверхівки

І найголовніше, люди хочуть комфортний двір, сучасний майданчик для дітей, велодоріжки, спортивні майданчики, лави, щоб відпочити. Тому, окрім якісного облаштування ділянки біля потенційної новобудови, Група Смарт була готова безкоштовно розробити містобудівну документацію у вигляді детального плану території центральної частини міста і спільно з містом чи громадськими організаціями зайнятись її благоустроєм.

Чому ми нехтуємо такими можливостями для розвитку Рівного і кому це вигідно? Який забудовник приховується під псевдонімом “місто” і планує будувати 16-ти поверхівку?

Питання залишається відкритим.

 

* на правах реклами

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Олег Нечидюк

Олег Нечидюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень