У Рівному вручили премію Низового

Сьогодні у Рівненській обласній бібліотеці для молоді відзначили перших лауреатів Всеукраїнської літературної премії імені Івана Низового. Засновником премії на вшанування письменника виступила його дочка Леся Низова. Подія відбулася за ініціативи доцента НУ «Острозька академія» Анатолія Криловця.

Іван Данилович Низовий (03.01.1942 − 30.09.2011) – український поет, прозаїк, публіцист, журналіст та громадський діяч. Народився в Сумській області, тривалий час проживав в Луганську, де і був похований після невмолимої хвороби. Він – лауреат премій ім. Б.Горбатова та М.Чернявського, міжнародних літературно-мистецьких премій ім. братів Лепких, ім. О.Гірника та премії за кращий музичний твір-ораторію «Лелече». Нагороджений медаллю «Будівничий України». Творчий доробок письменника нараховує понад сто видань книг та збірок для дітей. Його твори перекладалися багатьма мовами світу.

До лауреатів звернулася дочка Івана Низового, Леся, демонстрували фрагменти фільмів з його виступами та виступи письменників, й вручили премію імені Івана Низового її першим лауреатам: Анні Лимич-Войнарович (м. Рівне) − за громадську роботу та редагування книги «Революція Гідності. Війна»; Надії Кошель (Луганщина) за книгу «Три пелюстки веснодня»; Марині Брацило (Запоріжжя − Київ) за книгу «Шовкова держава»; Світлані Костюк (Волинь) за книгу поезій «Траєкторія самоспалення».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень