Що клали до кишені 13 листопада, щоб вберегтися від негативу: народні прикмети

13 листопада - день пам'яті преподобних Спиридона і Никодима

Вважається, що ці святі захищають будинок від стихійних лих і вогню.

Наші предки вірили, що в цей день не можна спілкуватися з незнайомцями, навіть перекидатися парою слів - інакше легко отримати порчу.

Щоб захиститися від негативу, то, крім обмеження спілкування, потрібно було покласти в кишеню зелену нитку і носити її з собою весь день.

У давнину в цей день відправлялися на рибний промисел і обов'язково приносили улов, так як є улов - є і достаток. Сучасні езотерики радять просто купити рибу і приготувати з неї страву, якою потрібно нагодувати всю сім'ю.

Також сьогодні варто з'їсти і страву з курки: згідно з повір'ями, це притягне до вас щастя до наступного Никодимового дня.

Ще за старих часів у цей день стежили за птахами. Наприклад, якщо почали співати снігурі - то це до швидкої зими. А якщо цвірінькають горобці, то це означає, що скоро потеплішає.

Обережніше у цей день потрібно було бути з гудзиками: якщо у вас відірвалася хоч одна в цей день - то, вірили, що це явна ознака порчі і пристріту.

Народні прикмети на 13 листопада

Гарна і сонячна погода – до сильного вітру.

Горобці голосно цвірінькають – до тепла.

Не чути цвірінькання горобців – незабаром сильно похолодає.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень