13 жовтня - День Григорія: народні прикмети дня

13 жовтня Православна церква вшановує пам’ять священномученика Григорія

День напередодні Покрови Пресвятої Богородиці наші предки вважали дуже небезпечним. Вважали, що сьогодні нечиста сила ходить по землі і нападає на ослаблених людей. Для того, щоб уберегтися від біди, існують особливі звичаї.

Так, наприклад, прикмети на 13 жовтня кажуть, що сьогодні потрібно обов'язково перестилати ліжко і можна навіть поміняти старий матрац на новий.

Казали: "Хто постіль перестелить, той позбудеться від хвороб, які у нього є. А той, хто матрац новий придбає, той цілий рік не буде хворіти і до нього ніяке зло або псування більше не причепляться".

Також, вважали, що сьогодні не можна ходити на природу, в ліс або по лугах. Краще взагалі після заходу сонця з дому не виходити, так як може напасти недобре. Великий ризик нещасних випадків.

Була поширена традиція 13 жовтня обливати дітей через решето водою, поставивши їх на поріг дому - вважали, що це допомагає захиститися від хвороб.

Народні прикмети на 13 жовтня 

Місяць вкритий густим туманом — значить погода скоро зіпсується.

Перший сніг у цей день говорить, що справжня зима прийде ще не скоро.

Прикмети на 13 жовтня кажуть, що сьогодні не можна виходити з дому після заходу сонця.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень