12 українських прізвищ, які свідчать про те, що ваші предки були затятими курцями

Які прізвища в давнину в Україні давали тим, хто любив курити

Кожне українське прізвище таїть у собі цілу історію того, як воно з’явилося. Деякі прізвища в давнину носили козаки з надздібностями, інші прізвища давали тільки дуже бідним людям. А ще одна група прізвищ може вказувати на те, що хтось із ваших предків дуже любив курити тютюн. 

«Телеграф» проаналізував ряд джерел та склав список таких прізвищ разом з актуальними даними про те, скільки людей зараз в Україні їх досі носить.

  • Кріпак, Кріпакова, Кріпаченко — ці прізвища могли з’явитися від слова «кріпак», як у давнину називали міцний тютюн. Однак також такі прізвища могли давати кріпакам. Сьогодні в Україні лише понад тисячу носіїв таких прізвищ.
  • Курій, Курійчук, — таке прізвище могло дістатись тому, хто любив курити. Сьогодні в Україні всього близько 1,5 тисячі людей носять такі прізвища.
  • Люлька, Люлько, Люльчак, Люльченко — такі прізвища давали тим, хто курив люльку. На сьогодні різні форми таких прізвищ в Україні мають кілька тисяч людей.
  • Люлюк, Люлюков, Люлюкін, — так теж могли назвати людину, яка любила курити люльку, тільки ці форми рідкіші, їх носять лише кілька сотень людей зараз в Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень