11 способів, щоб кімнатні квіти росли як на дріжджах

Але головний інгредієнт – любов

При виборі кімнатної рослини ми завжди звертаємо увагу на зовнішній вигляд листя і квітів, форму. Але кожна рослина має свою індивідуальну енергетику, впливаючи на стан людини. Красива кімнатна рослина – це, перш за все правильний догляд і умови утримання. Навіть невеликі похибки в догляді можуть привести до появи коричневих сухих плям або висихання кінчиків або країв листя.

Догляд за кімнатними квітами

Для того, щоб кімнатні рослини цвіли і розвивалися необхідно проводити регулярну пересадку. При пересадці рослини отримують живильні речовини, а при заміні землі – розвиток кореневої системи.

Весна – найкращий час для пересадки.

Не останню роль відіграє температура і вологість у кімнаті. А що б ваші квіти росли красиво, пишно і радували око – прислухайтеся до порад досвідчених флористів! Ці рекомендації обов’язково допоможуть вам розвести чудовий квітучий сад на підвіконні!

Вода – головна основа життя всіх рослин. Для кожного виду рослин полив повинен бути індивідуальний.

Так само кімнатні рослини обов’язково потрібно підгодовувати, якщо ви хочете красивого цвітіння і пишне листя.

Цукор.

Справжнісінький спосіб добрив, для підгодівлі кімнатних квітів. Найбільші ласуни кактуси. Цукор розпадається на глюкозу і фруктозу. Саме глюкоза і робить чудеса. Вона є джерелом енергії всіх процесів життєдіяльності рослин. Для приготування такої підгодівлі потрібно розвести 1 ст. ложку цукру в 0,5, літра води або просто посипати землю цукром в горщику, а потім полити.

Касторова олія

Ідеально підходить для квітучих рослин. Знадобиться 1 чайна ложка касторової олії на 1 літр води. Рослини швидше ростуть, красиво цвітуть і не хворіють. Якщо поливати кімнатні росли касторовою олією суцвіття стає пишнішим, кольори більш насиченими, а сам період цвіту тривалішим. Рослини, які рідко квітнуть (раз-два на рік), варто поливати касторовим коктейлем лише в період зав’язування бутонів. Рослини, які цвітуть постійно можна поливати раз в місяць.

Попіл
Флористи рекомендують його для профілактики хвороб рослин. Найпоширенішим способом використання попелу є додавання його в рідину. 100-150 грамів попелу розчиняють у відрі води. Застосовувати такий полив можна не частіше ніж один раз на місяць.

Скоринки гранатів або будь-яких цитрусових

Так само цілюще і прекрасне підживлення. Беремо скоринки будь-яких цитрусових і заливаємо їх водою, залишаємо на добу настоятися, і поливаємо.

Бананова шкірка
Банан – джерело кальцію. Висушіть шкірку, а тоді подрібніть її. Пересаджуючи вазон змішайте банановий порошок з землею. Або киньте бананову шкірку у воду і дочекайтеся появи пінки на поверхні. Процідіть і чим коктейлем поливайте рослини раз на два тижні.

Аспірин
Кожні два місяці додаю в поливальну воду таблетку аспірину. Одна таблетка на один літр води. Рослини будуть стійкими до хвороб, а їх листя будуть мати насичений зелений колір. Крім цього ще й збільшитися швидкість росту.

Сік алое
Це біогенний стимулятор рослинного походження. Він ідеальний природний стимулятор росту для рослин. Застосування соку алое допоможе виростити сильну і красиву рослину за короткі терміни. Приготування: в півтора літра води розвести одну чайну ложку соку.

Молоко
Молоко рекомендують не тільки для поливу (1 чайна ложка на 1 літр води). Так само ще розчином молока з водою можна протирати листя в співвідношенні 1:10. Намочивши ватний диск, приготовленою рідиною протирають листя один раз в тиждень. Листя будуть блищати, обдаровуючи своєю красою і свіжістю.

Кропива
Найкращі ліки для квітів – свіжа кропива. Замочіть пагони в теплій воді на добу, процідіть та поливайте настоянкою вазони раз на місяць. Це добриво збагатить землю мінералами та азотом.

Горілка
Рослинам теж корисно п’яніти. У 3 літри води влийте 100 грамів горілки і полийте вазони. За два-три дні квіти повеселішають.

Частуючи свої рослинки вітамінними коктейлями, не забудьте про головний інгредієнт – любов. Турбота – найкраще добриво для вазонів. Кімнатні рослини чітко відчувають зміни вашого настрою та атмосферу в домі. Часто рослинки чахнуть лише від браку уваги. Тому частіше розмовляйте з ними та проявляйте до них ласку і любов.

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Теги: вазони
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень