10 цікавих фактів про Еріка Клептона

Сьогодні один з найкращих гітаристів світу святкує свій 76 день народження

Ерік Клептон тривалий час думав, що його дідусь і бабуся – це його батьки, а мама – старша сестра. До таких хитрощів родина музиканта вдалася тому, що його мама завагітніла у 16 років від солдата, який покинув Англію.

На 13 день народження Ерік отримав гітару, почав на ній грати, але… швидко втратив інтерес. До музики він повернувся через 2 роки.

В юності працював разом з дідусем на будівельному майданчику.

До своєї першої групи Ерік приєднався у 17 років.

У Еріка Клептона 4 доньки. У музиканта був також син від стосунків з італійською моделлю Лорою Дель Санто, однак він загинув у віці 4 років, випавши з вікна манхеттенської квартири на 53 поверсі. Йому музикант присвятив пісню «Tears in heaven».

У Клептона є прізвисько – «Slowhand», що в перекладі означає «повільна рука».

Одну з найвідоміших своїх пісень «Layla» Ерік присвятив Патті Бойд, яка в той час була заміжня за Джорджем Гаррісоном, учасником «The Beatles» і близьким другом Клептона. У 1976 році Бойд пішла від Гаррісона до Клептона, але, що цікаво, дружити вони не перестали. Патті розлучилася з Еріком в 1988 році, втомившись від його тодішнього далеко не здорового способу життя.

Ерік Клептон написав музику до всіх чотирьох частин знаменитого бойовика «Смертельна зброя» з Мелом Гібсоном.

Клептон - єдиний музикант, тричі включений в Зал слави рок-н-ролу: як учасник груп «Cream» і «Yardbirds», а також як сольний виконавець.

У 1979 році Ерік подарував свій Fender лондонському Hard Rock Cafe, поклавши початок знаменитій колекції музичних інструментів, що належить цій мережі барів.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень