10 років думали: найбільший спорткомплекс Західної України почнуть будувати весною?

Подібні проекти є лише в Харкові та на Одещині

Виготовлений у 2009-му році проект. Згори видно "нутрощі" комплексів, а також спортивні та дитячі майданчики, готелі

Найбільший спорткомплекс усієї Західної України у Рівному хочуть почати будувати навесні. Нагадаємо, що ще у 2009-му році фірма «Діпромісто» розробила макет, який включає спортзал на 3000 тисячі місць, льодову арену та 50-метровий басейн для тренування олімпійців. З цього часу ідея лежала та "вкривалася пилом".

З початку цього року «Діпромісту» доручили розробити проектно-кошторисну документацію, виділили на це 1,5 мільйона гривень. Робити документацію фірма завершила наприкінці жовтня. Сьогодні ж у Рівненській ОДА презентували останні напрацювання з проекту будівництва спорткомплексу.

Перша черга будівництва – це зведення великого спортзалу. Детальніше про це розповідає керівник «Діпроміста» Роман Семенченко:

Cпортивний зал зроблений універсальним і забезпечує проведення змагань міжнародного рівня з футзалу, баскетболу, волейболу тощо. У ньому є все для тренувального процесу. Для реабілітації у нас також є приміщення, є сауна, басейн невеликий. Враховані потреби преси, можливість перебування VIP-персон.

Проект спереду та збоку

Крім того "Діпромісто" врахували потреби інвалідів, зробили їм парковки та облаштували зал. Електро-, тепло, водозабезпечення будівництво братиме з централізованих джерел. Доведеться розширити підстанцію "Західну", яка обслуговує електроенергією Макарова та інші прилеглі вулиці.  

Вартість першої черги зараз становить 310 млн гривень, каже голова РОДА Олексій Муляренко. Більшу частину коштів планують отримати з державного бюджету, зокрема з Держфонду регіонального розвитку, який фінансує проекти будівництва на 90%.

Муляренко сподівається, що після оголошення тендеру на використання коштів, вартість проекту таки зменшиться.

Також область шукатиме приватних інвесторів, які окрім підтримки самого проекту, за власні кошти зведуть готель, магазини тощо. Втім конкретних цифр у фінансуванні будівництва в РОДА досі не визначили, як і вартість подальших черг будівництва. Лише відомо, що наступним після спорткомплексу буде басейн, де зможуть тренуватися олімпійці. 

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень