10 незвичних способів використання мікрохвильовки (ФОТО)

Її можна використовувати не лише для розігрівання їжі

1. Якщо ви хочете освіжити аромат спецій, покладіть їх у мікрохвильову піч на 30 секунд.

2. Щоб повернути свіжість хліба, замотайте його в папір і змочіть невеликою кількістю води. Потім розігрійте у мікрохвильовці протягом 1 хвилини.

Ще один простіший спосіб. Для додаткового зволоження можна просто використовувати склянку з водою. Її потрібно поставити в мікрохвильову поруч із хлібом. У цьому випадку може знадобитися трохи більше часу.

3. Мікрохвильова допоможе підготувати капустяне листя для голубців. Спочатку капусту промити і забрати тверду частину. У піч капусту можна класти вже в такому вигляді, а можна додатково обгорнути харчовою плівкою для створення більшого тепличного ефекту.

Витримати при середній потужності протягом 10 хвилин. Періодично можна перевертати овоч.

4.  У мікрохвильовці можна стерилізувати банки. Для початку банки ретельно миють. Потім на дно наливають трохи води. Всередині мікрохвильової ємності треба розміщувати так, щоб вони не доторкалися одна до одної.

Нагріваємо близько 3 хвилин, ввімкнувши піч на повну потужність. За цей час вода закипить, і банки простерилізуються.

5. У мікрохвильовці можна зробити мигдаль ідеальним для чищення. Для цього покладіть його в миску з окропом і залиште в мікрохвильовці на 30 с. Щоб легко почистити волоські горіхи від шкірки, залиште їх у мікрохвильовці на 5 хв.

6. Можна в мікрохвильовці очистити від білої шкірки апельсини і грейпфрути. Просто залиште їх там на 30 с.

7. Мікрохвильовка допоможе приготувати дріжджове тісто. Щоб тісто добре піднялося, потрібне тепло. Якщо вже так кортить приступити до випічки, можна скористатися швидким і ефективним способом. Треба помістити посудину, наполовину заповнену дріжджовим тістом, в мікрохвильовку. Щоб тісто не зачерствіло, поставте поруч склянку з водою.

Час нагрівання – 3-4 хвилини. Після цього тісту потрібно ще близько 5-6 хвилин для охолодження.

8. У мікрохвильовці можна сушити зелень на зиму. Це стосується також сухариків і горіхів. Зелень можна сушити як в цілісному вигляді, так і в нарізаному. Близько 1 хвилини буде досить. Зайва волога випарується, а всі корисні властивості та приємний аромат збережуться.

9. Якщо зацукрився мед, розтопіть його протягом 2 хв в мікрохвильовій печі.

10. Можна в мікрохвильовці усунути небажані  запахи. Наприклад, з обробної дошки. Для цього вимийте її гарненько, натріть лимоном і залиште на деякий час в мікрохвильовці.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень