«Rock-H» та лідер групи «Мері» записали спільну пісню (ВІДЕО)

Закарпатський гурт Rock-H уже 8 років популяризує закарпатську говірку - "русинську бесіду",  і виконує свої пісні цією не усім зрозумілою мовою. 

Це вони ввели в обіг українців слово "вінко", а найбільшу популярність наразі здобув їх кавер на "Щедрик", який вони виконали у супроводі оркестру.

Тож нині вони презентують вже шістнадцятий за ліком кліп гурту. 

Знімали відео в маленькому закарпатскому селі Кузьмино, батьківщині лідера гурту Віктора Янцо. Більшість із 180 мешканців села - пенсійного віку. Місцеву школу закрили кілька років тому. І поки не почалося економічне відродження села, гурт прагне зберегти хоча б культурну спадщину, показуючи село у своїх кліпах. 

Цікаво, що у цьому відео мешканці Кузьмина вперше побачать село та його околиці з висоти пташиного польоту, а також самих себе в ролі акторів - майже половина кузьминців взяла участь в масових сценах кліпу.

Попри народний текст пісні, музика твору - повністю авторська, її написав лідер гурту, член спілки композиторів України Віктор Янцо. А родзинкою кліпу стала участь у ньому Віктора Винника, лідера відомого українського гурту «Мері». Щоб заспівати пісню, йому довелося опанувати закарпатську говірку.

Режисером кліпу, як і кількох попередніх, став кліпмейкер Андрій Олаг, у ролі акторів виступили друзі та слухачі колективу. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень