Україна втратила на війні унікального науковця та інженера-ядерника: куди дивляться Сирський та Лісовий?

Обурення в мережі

Це скупе повідомлення від Національної Академії Наук України зараз розходиться мережею. Люди обурюються і мають рацію.

Як каже Ярослав Збитковський – український військовий і батько шести дітей:

Це – з розряду речей, які вибачати не можна. І pycня тут тільки другим номером...

Оксен Лісовий -- міністр Освіти та Науки -- виявився тотальним розчаруванням: його цікавлять тільки "гендерні штудії"?

Нижче текст повідомлення Національної Академії Наук України

НА СМЕРТЬ ГЕРОЯ

28 травня 2024 року, виконуючи бойове завдання із захисту територіальної цілісності та державного суверенітету України, неподалік села Георгіївка Донецької області загинув боєць Національної гвардії України, провідний інженер Інституту ядерних досліджень НАН України Сергій Валентинович Чередник.

Сергій Валентинович Чередник народився 24 червня 1965 року в Житомирі. Закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю «оптика та оптико-електронне приладобудування».

Від жовтня 2013 року працював в Інституті ядерних досліджень НАН України: спершу – у відділі ізохронного циклотрону У-240, згодом – після реорганізації відділів – у відділі ядерних реакцій.

Наукова спільнота втратила чудового фахівця в галузі ядерної електроніки і фізики пучків заряджених частинок, талановитого інженера, який разом із колегами розробив, увів в експлуатацію і протягом багатьох років підтримував у робочому стані джерело йонів прискорювача У-240, необхідне для виконання наукових досліджень.

Надзвичайно працьовитий і завжди рішучий у своєму виборі, Сергій Валентинович був чуйною та доброю людиною, справжнім патріотом України, мав чітку життєву позицію, почуття власної гідності й обов’язку перед Батьківщиною.

Із загиблим воїном попрощалися 7 червня 2024 року в конференц-залі Інституту ядерних досліджень НАН України у Києві.

Шану людині, яка добровільно вступила до лав Збройних Сил України і боронила нашу землю та наш відносний спокій від ворожої навали, віддали працівники не лише Інституту ядерних досліджень, а й сусідніх установ Національної академії наук України. Поховали Героя на Лісовому кладовищі Києва.

Висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким Сергія Валентиновича Чередника.

 

Світла пам’ять про нього назавжди збережеться в серцях рідних, друзів, колег, бойових побратимів, усіх, хто знав, любив і шанував його.

Вічна пам’ять і слава українському воїнові, який захищав рідну Україну та кожного з нас.

Як пишуть у коментарях:

Олександр Іванович Павленко

Качків по спортзалах на війну не беруть, а науковці гинуть на війну ((( науковий потенціал країни під загрозою ((*

 

Svetlana V. Teslenko

Крім спортзалів, більше ніде немає?!

В Україні – десятки тисяч депутатів, 300 тисяч бійців МВС, 800 тисяч державних службовців, 1.5 млн. пенсіонерів силовиків віком від 36 до 60 років, що «вписуються» у призовний вік. Вони всі вмотивовані, обліковані, приймали Присягу на вірність Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень