Росія просить весь Донбас, але готова – повернути Південь та піти на «Подвійне підпорядкування Криму»?

Що це?

Мережа обговорює версію «Мирного плану», яку керівництво РФ, начебто, передало до США як основу для подальшого проведення переговорів у форматі: Україна – США – ЄС – Китай – Росія.

Першим ці пункти днями опублікував Дмитро Гордон, пославшись на «інсайдерів».

При цьому Гордон стверджує, що вказаний план до Вашингтону привіз Владімір Колокольцев – міністр внутрішніх справ РФ.

Той самий Колокольцев

Дехто не виключає, що пункти, опубліковані Гордоном, це лише частина якоїсь спецоперації РФ, однак в основних своїх положеннях ці пропозиції, як виглядає, повторюють те, що свого часу, нібито, обговорювалося у Стамбулі, в квітні-травні 2022р.

11 ПУНКТІВ РФ
(від Гордона)

  • Україна має повністю вийти з Донецької та Луганської областей. Ці області не можуть бути передані під контроль України, бо, як формулюють окупанти, «це викличе геноцид населення цих територій, третина якого брала участь у бойових діях проти України».

  • Росія передає Україні Запорізьку АЕС та Енергодар, а також контроль над демілітаризованою 100-кілометровою зоною вздовж Дніпра до Чорного моря.
  • Україна має взяти на себе юридично закріплені міжнародні гарантії не перекривати постачання води до Криму.

  • Україна має закріпити в Конституції позаблоковий статус і не вступати ні до НАТО, ні до будь-якого іншого новоствореного альянсу.

  • Україна має закріпити в Конституції поняття «армія мирного часу» у кількості 350 тис. осіб особового складу та мати певний, юридично закріплений, обмежений перелік озброєнь (зокрема, на думку Кремля, Україна не може мати понад 125 бойових літаків).

  • Потрібно реанімувати дію Договору про ракети малої та середньої дальності, який має підписати Україна.

  • Крим визначається як «особлива демілітаризована адміністративна територія з подвійним підпорядкуванням Україні та Росії».

  • США та союзники повинні зняти санкції, пов’язані з постачанням до Росії високих технологій та товарів хай-теку, а також – із нафтогазовим комплексом та банківською системою.

  • РФ готова до обговорення можливої ​​передачі під контроль України всієї території Херсонської та Запорізької областей.

  • РФ не заперечує проти вступу України до ЄС.

  • Припинення вогню на лінії бойового зіткнення має бути введене відразу ж після початку переговорів про перемир’я у форматі Росія – США – Китай – ЄС – Україна.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень