Польща не терпітиме лекцій про Україну: їх посол у США написав до Wall Street Journal (WSJ)

Почитаємо

Марек Маґєровський – посол Польщі в США – часто пише та публікує авторські колонки в різних американських виданнях. Очевидно, це частина його роботи – публічно відстоювати інтереси своєї країни.

Один з останніх його матеріалів – публікація у Wall Street Journal (WSJ) – мала прямий стосунок до України та не менш інтриґуючий заголовок.

Подаємо без коментарів:

Польща не терпітиме лекцій про Україну

Ми були надійним союзником, і ви не можете це стерти, або викреслити.

Поки у Східній Європі точиться війна, Польща займає центральне місце в міжнародних заголовках. 15 вересня польський уряд продовжив заборону на продаж українського зерна на території Польщі.

Через п'ять днів прем'єр-міністр Матеуш Моравецький зазначив, що Польща «більше не передає зброю Україні, тому що ми тепер самі озброюємося більш сучасною зброєю».

Відповідь була швидкою та безжальною: політики та експерти почали описувати Польщу як дволику, нелояльну, проросійську та антиукраїнську.

Однак,

Польща не грає в театральні ігри, і ми точно не потураємо Володимиру Путіну. Хоча наші відносини з Україною завжди були складними, ми пишаємося тим, що ми зробили для цієї нації з 24 лютого 2022 року.

Ви не можете стерти й викреслити це минуле.

Не стерти й здивування представників США, які, відвідавши Варшаву чи Краків, раптом виявили, що таборів для біженців для «інспекції» немає, оскільки переважна більшість українських сімей були прийняті в приватні будинки.

Не викреслиш і працю тисяч волонтерів: вони наповняли візки продуктами, одягом та засобами особистої гігієни для українців, які знайшли надійний притулок на польській землі.

Ви не можете стерти майже 9 мільярдів доларів гуманітарної допомоги, включаючи видатки на охорону здоров’я та навчання, що їх Польща виділила тим, хто шукає притулку в межах наших кордонів.

Ви не можете стерти й те, що протягом десятиліть Польща була однією з небагатьох європейських країн, які попереджали своїх союзників про агресивність Росії та неоімперські апетити. Хоча ми наполягали на необхідності стримування пана Путіна, інші постійно применшували цю загрозу.

Ви не можете викреслити 3 мільярди доларів допомоги у сфері безпеки, понад 300 танків, винищувачів, гаубиць, зенітних систем і тонн боєприпасів, які Польща надала Україні за останні 19 місяців.

Не можна забувати й те, що Варшава послідовно і непохитно виступає за вступ Києва до Північноатлантичного альянсу.

Ви не можете стерти минуле, ви також не можете заплутати сьогодення. Польща не з чуток знає, що означає російська окупація.

В інтересах нашої країни та вільного світу, щоб Росія була переможена зараз і стримувалася пізніше.

Ми продовжуватимемо зміцнювати нашу власну армію, витрачаючи на оборону понад 4% валового внутрішнього продукту, й очікуємо, що наші партнери по НАТО наслідуватимуть цей приклад.

Марек Маґєровський є послом Польщі в США

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень