«На війні, як на війні»: Юрій Касьянов про Мобілізацію, Паніку та успіхи наших БПЛА

Фреска

Відомий громадський діяч, волонтер, воїн та розробник унікальних систем БПЛА наддалекого ураження Юрій Касьянов (на фото) часто привертає увагу своїми дописами на ФБ.

Ми вирішили подати кілька з них у вигляді своєрідної фрески:

Юрий Касьянов

Черги у військкоматах бачив на власні очі. Це радує. Наче 2022 рік, велика війна тільки почалася, і від добровольців відбою немає... ))

 

Але дорогі мої, не треба грісти всіх підряд – у черзі і кульгаві, і пропиті, і навіть на інвалідному візку... Ви потім будете з ними воювати?..

***

Мобілізація має бути загальною і справедливою. Сьогодні немає ані мобілізації для всіх, ані справедливості.

Питання життя і смерті вирішують дядьки у військкоматі, дядьки в міністерствах, дядьки в Генштабі.

 

І це не тільки питання чийогось конкретного життя і смерті, а й питання життя і смерті країни, тому що забирають усіх, хто не сховався, не відмазався, хто чесно і не покладаючи рук робить дрони в тилу.

 

Процедура бронювання таких співробітників – складна і довга, і поки бюрократи перекладають папірці, військкомати захоплено підривають обороноздатність України.

 

Необхідно терміново заборонити військкоматам вирішувати, кого з таких людей забирати в армію.

 

Тільки-но людина або компанія заявляють, що вони роблять дрони, станції РЕБ, бронемашини, міномети, ракети, все що завгодно, що потрібно для війни, - одразу таких людей і компанії мають вилучати зі списків військкоматів і передавати на розгляд компетентної комісії, навіть якщо в них немає ще офіційної броні й офіційного статусу «критично важливого виробництва».

 

Поки ці папірці з'являться – воювати вже буде нічим.

***

На війні як на війні: вчора оптимістично обговорюємо новий український наступ, сьогодні панікуємо через просування орків.

 

Півроку депутати не можуть вигадати закон про мобілізацію, тепер усі думають, що з цим законом робити. То давайте план бойових дій на рік вперед, то які, блін, плани, Україна в небезпеці!..

 

Учора будуємо дороги, сьогодні зводимо укріплення – треба ж якось заробляти. Скаржимося на брак снарядів і ракет, а коли отримуємо і те, і інше, з'ясовується, що не вистачає мізків. Грошей на дрони немає, але телемарафон не чіпайте!..

 

Віримо в ЗСУ, але старанно виводимо гроші за кордон. У Києві затори, а в Одесі горе.

 

Половина країни живе так, немов війни немає, половина ледве тримається, щоб не дати в морду першій половині. Ніхто не знає, що буде завтра, а хто знає - не говорить. Тому що на війні як на війні.

 

Останні новини щодо безпілотників радують: нарешті ми стали робити очевидні речі - збивати ворожі розвідувальні дрони легкомоторними літаками (в Одесі, ЯК-52). Два роки минуло... Два роки про це говорять постійно, і ось до когось нарешті дійшло...

 

І друге – наліт наших ударних безпілотників середньої дальності на цілі в краснодарському краї рф (минулої ночі). Противник стверджує, що збив 66 БПЛА, і ще два – над Кримом. Противник визнає нанесення ударів по військовому аеродрому, по двох НПЗ, по бітумному заводу.

 

Приймемо на віру, що збито 66 наших ударних безпілотників. Як каже противник, вони несли по 2,5-3 кг вибухівки. Тобто, це легкі дрони-камікадзе середньої дальності. Ціна - близько 10 тис. доларів (максимум). Якщо збили 66, то, напевно, летіло 100 штук. Ціна залпу - 1 млн доларів.

 

Тепер рахуємо збитки противнику. Збито 66 бпла (якщо це правда) - ціна такого збиття не менше 5 млн доларів (ціна зенітної ракети малої дальності - від 80 тис. доларів).

 

Що там на аеродромі у ворога - точно невідомо, але є інформація про пошкоджені літаки, які бомбили наші позиції і міста КАБами - тепер вони бомбити не будуть. Є відео зі згорілого складу з КАБами - теж плюс. НПЗ зупинили роботу, збитки - десятки млн доларів.

 

Тож можна сміливо стверджувати, що ефективність такого нальоту - не менше, ніж один до десяти. Не рахуючи збережених людських життів.

 

Тож робіть свої інвестиції в перемогу України. Більше дронів - ближче мирне життя.

-----------------------------

Фонд підтримки дальніх безпілотних бомбардувань В-52 - https://b52.org.ua/category/zbory/

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень