«Мені було б шкода померти...»: слова легендарної «Чеки» зі Львова незадовго до загибелі (ВІДЕО)

Їй було лише 25

На Харківському напрямку загинула легендарна парамедик Ірина Цибух. Про її смерть повідомив медбатальйон «Госпітальєри».

 Обставини загибелі не повідомляють.

 Сказано лише, що це сталося під час ротації.

До війни Ірина Цибух була журналісткою «Суспільного» та в лютому 2022 року вона долучилася до «Госпітальєрів» і з того часу проходила службу на Донеччині.

Її позивний був «Чека».

Власне, ще від 2015 року Цибух їздила на Донбас як військова парамедикиня у складі добровольчого батальйону «Госпітальєри».

 

Паралельно вона знімала документальний фільм, працювала над реформою «Суспільного», а в 2023 році Ірина Цибух отримала від президента нагороду — орден «За заслуги».

1 червня Ірині мало виповнитись 26 років, вона народилась у 1998 році у Львові, закінчила Національний університет «Львівська політехніка», до команди Суспільного приєдналась у 2017 році.

Там вона працювала з філіями, готувала міжрегіональні спецефіри, втілювала грантові проєкти та знімала документальні фільми, була медіатренером.

Нещодавно Ірина «Чека» Цибух в інтервʼю Костянтину і Владі Ліберовим розповіла — всередині давно прийняла факт, що скоро загине на війні:

Я не хочу щоб мій портрет висів на стінах якоїсь інситутції з маргіналами, які насправді не розуміють, що таке памʼятування і памʼять.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень