Де брати електрику – під час відключень: бюджетне рішення підказує військовий (ФОТО)

Лайфхак: «На 10 годин +» (с)

Ворог немилосердно б'є по нашій енергосистемі, тож люди шукають виходу, за умов все більшої кількості відключень.

Мирослав Гай відомий військовий, продюсер і митець. Він з перших днів на війні і за його сторінкою у ФБ варто слідкувати в принципі.

Однак, зараз один із важливих його дописів про так би мовити – недороге резервне енергозабезпечення квартири, яке він налагодив для родини, що мешкає в Києві:

Стара рубрика #без_паніки

 

Як ми вирішили питання зі світлом і холодильником для родини ще більше року тому.

 

Ми купили зарядну станцію, потужністю, аби дозволяла фен підключити. Їх багато на ринку, в різному ціновому діапазоні.

 

Попросили електриків зробити окремий вихід з проводом та виделкою на щитку, який вставляєш в цей великий павербанк і у тебе підключається світло та холодильник. Довелося зробити деякі зміни в проводці.

 

Але тепер родина завжди має резерв світла і холодильник на додаткові 10 годин +.

Три зарядні станції, їх ціна -- відповідно: 2480 грн., 5999 грн., 15 999 грн.

Все просто, так аби дружина і діти могли вмикати без мене.

 

Рік зі світлом було все ок, зарядна станція розрядилась без діла на 4 відсотки до 96. Якщо не економити, то трьох відсотків заряду вистачає на півгодини роботи, якщо це енергозберігаючі лампи та лед. Ще й можна зарядити гаджети.

 

Додатково маємо багато ліхтарів, зокрема з динамо машинами, дешеві, з аліекспресу, та павербанки.

 

На випадок зникнення води є похідний електродуш, фільтри для води, якщо вже зовсім дупа. Маємо багато дешевих ліхтариків на один діод розкидані по шафах, працюють до року.

 

Окрім цього, є інверторний маленький генератор, який дасть можливість зарядити все під час довгих відключень.

Відносно недорогі інверторні генератори можуть мати таку ціну

Окремо запаслись gsm модемом, з антеною, що ловить станцію, як сказав виробник, до 40 км, а отже є зв'язок. (Мені пишуть, що напевно менше. Мені байдуже, вона ловить сигнал в найважчих умовах, перевірено.)

 

Є рації та радіо ООН для катастроф з динамомашиною та ліхтарем, яким можна зарядить гаджети, все куплено заздалегідь в інтернеті.

 

Старлінк мав, але віддав у свій же підрозділ.

 

І це не дім, а звичайна квартира. Всі рішення бюджетні, найдорожче це станція, але я знайшов вже і зовсім економ пропозиції, які варто розглянути, зокрема українські.

Тому, навіть поки я не вдома, розумію, що мої не в темряві.

Під цим дописом є інші цікаві поради:

Пан Коцький

А ми заморозили 5 дволітрових пластикових пляшок з водою, і перекладаємо їх з морозильної камери у холодильну при відсутності світла. Температура не піднімається понад добу:)))

 

Лариса Белокур

До зими далеко, але є нагода поділитися лайфхаком. Допомагає зберігати продукти навіть при температурі близько нуля або й невеликий плюс.Більше підходить для приватного будинку, але й для балкону підійде.

 

Треба тільки, щоб було хоч трохи снігу(льоду). Змішати сніг(подрібнений лід) із сіллю в пропорції близько 50/50. Але я робила на око.

 

Цією сумішшю наповнити або каструлі, або якісь інші ємності і ставити їх або в великі каструлі (балії) із продуктами, або ж прямо в морозильну камеру, якщо є вільне місце. Така суміш дає відразу температуру до мінус 20

 

Mykola Mykola

В кого з коштами обмаль то автоакумулятор на балкон + інвертор з чистою синусоїдою і автомобільний зарядний пристрій а для холодильника заморожуєте в пластикові ємності воду а коли відключення світла розподіліть по всьому холодильнику.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень