«Жарти закінчилися». Лікар-інфекціоніст заявила, що Україна входить в найважчий етап пандемії COVID-19

«Нам треба якось протриматися до квітня» (с)

Член оперативного штабу із запобігання поширенню коронавіруса в Україні Ольга Голубовська вважає, що в осінньо-зимовий період збільшиться кількість інфікованих з важкими формами захворювання на COVID-19.

В Україні погіршиться ситуація з епідемією COVID-19. Таку думку лікар-інфекціоніст, член оперативного штабу із запобігання поширенню коронавируса Ольга Голубовська висловила телеканалу «Україна 24» в інтерв'ю 21 вересня.

«У нас як би темпи смертності зараз трохи збільшуються. Ну а причин тут декілька. Це, по-перше, дійсно жарти закінчилися, посміялися, погуляли, влітку все відпочили. І зараз ми якраз входимо в етап найважчий. Це вже вірус буде кілька з іншими властивостями, буде збільшуватися кількість реально важких форм», - сказала вона.

За словами інфекціоніста, «літо – це не сезон коронавірусів, їх сезон – це зимову пору року, як у грипу».

«Нам до квітня треба якось протриматися. З іншого боку, збільшення смертності буде, воно ж, розумієте, відображення летальності ... Летальність в тому числі може рости через те, що буде величезна кількість людей хворих, які не звертаються за медичною допомогою , не входять до офіційної статистики. Їх реально більше ... починають реєструватися тільки важкі випадки захворювання, що вимагають госпіталізації», - пояснила Голубовська.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень