Затока чи Шарм-ель-Шейх: де відпочивати з огляду на ціни, пляжі та розваги (11 ФОТО)

Порівнюємо ЗА і ПРОТИ

Влітку туристи обирають між відпочинком в Україні та за кордоном.

Комусь подобається український південний клімат, близькість до дому та рідна мова, а хтось хоче насолоджуватися екзотичними коралами, грітися під спекотним сонцем та подорожувати пустелею поряд із верблюдами.

Усюди є плюси та мінуси.

Затока видовженим багатокілометровим піщаним пляжем чимось нагадує Флориду. При цьому тут все своє – і люди, і їжа, і ціни, і розваги. Єгипет вабить пустелею, пірамідами та підводною красою у поєднанні з комфортними родзинками «олінклузив».

 

Подаємо далі порівняння ключових позицій за матеріалом від OBOZREVATEL.

Затока

На відомому курорті на Одещини провести відпустку можна по-різному, все залежить від готелю чи бази відпочинку. У Затоці в туристів є вибір, відпочивати біля Будацького лиману чи поблизу Чорного моря.

Дорога 

Дорога з Києва до Затоки триває трохи більше ніж 6 годин, якщо їхати автомобілем. Пальне в обидві сторони обійдеться приблизно в 3000 грн.

Якщо їхати з Рівного, то витрати зростуть відповідно. Приблизно на 1000 + грн.

Ціни на житло

Гостьові будиночки у приватному секторі – найдешевший варіант відпочинку. Кімнати без зручностей можна винайняти за 200 грн з людини за добу.

Апартаменти зі зручностями здають від 500 грн за добу. Протягом літнього сезону власники житла можуть підвищувати ціни.

На базах відпочинку на третій лінії від моря економ-номери коштуватимуть від 600 грн за добу. За стандартний номер доведеться заплатити 700 грн – за 10 хвилин ходьби від моря.

Також є дорогі готельні комплекси на самому узбережжі. Комфортабельні кімнати на березі Чорного моря в Затоці коштують приблизно 1000 грн за добу (але типово це номери на 1-2-3 людини).

Харчування

Якщо готувати їжу самостійно, закупи в супермаркеті на 10 днів коштуватимуть приблизно 5000 гривень. Середній чек у ресторані Затоки на компанію з чотирьох людей – від 500 грн. 

Є готельні комплекси, де годують тричі на день, але знайти якісне харчування дуже важко.

Більшість людей харчується у кафе й ресторанах на узбережжі та в поселеннях довкола

Розваги

У Затоці на березі моря є водні атракціони: гірки, банан, мотоцикли та інше. У середньому на такі розваги витрачають 1500 грн. 

Можна політати на парашуті над морем за 10 хвилин – 1600 грн.

Ціна за тур на 10 днів (для одного-двох)

Бюджетний тур у Затоці обійдеться в 11 000 грн, якщо їхати на авто, винаймати кімнату в приватному секторі й харчуватися самостійно.

Відпочинок середньої вартості коштуватиме 18 000 грн, якщо винаймати номер на другій лінії або апартаменти в господарів і добиратися на авто.

Дорогий відпочинок із триразовим харчуванням – від 25 000 грн.

Номери в такому комплексі у "високий сезон" стартують від 1000 грн. Але типово це номери на 1-2-3 людини (без харчування)

Пляжі

У Затоці є багато громадських пляжів, де можна взяти в оренду шезлонг чи парасольку. Найкомфортніший – у Лиманському районі, адже тут мало туристів, білий пісок і пологий берег.

Центральний пляж Затоки занадто людний. У курортний сезон там сотні туристів, що становить дискомфорт для відпочивальників.

Сонячний пляж підходить для відпочинку з дітьми. Тут піщана берегова лінія з пологим входом у море. На пляжі є роздягальні, туалети й атракціони.

Погода

На Чорноморському узбережжі можливі грози та дощі. Погода влітку 2021-го мінлива: зранку сонячно, а в обід може бути дощ.

Температура повітря коливається в середньому від +26 до +33 градусів. Море прогрівається від +21 до +28 градусів.

Від Затоки - рукою подати до Одеси та, з іншого боку, до - Аккерману

Шарм-ель-Шейх

Тривалість польоту з Борисполя в Шарм-ель-Шейх – 3 години 33 хвилини. У Єгипет можна їхати без ПЛР-тесту на коронавірус, якщо у вас є сертифікат про повну вакцинацію.

Останнє щеплення має бути зроблене не раніше, ніж за 14 днів до подорожі. Без вакцини доведеться здати аналіз не пізніше ніж за 72 години до вильоту і мати з собою негативний результат.

Деякі туроператори включають тест у вартість поїздки.

Ціни на тур на 10 днів на одну особу

Ціна відпочинку в Єгипті залежить від розташування готелю. У вартість деякі туроператори включають екскурсії містом, де туристам демонструють мечеті та особливості арабської культури. Гарячі тури з харчуванням на другій чи третій лінії можуть коштувати 9000 грн.

Бюджетний тризірковий готель із харчуванням “усе включено” можна знайти за 10 000 грн. У серпні ціни зазвичай трохи вищі.

Стандартний тур на першій лінії з комфортабельним готелем, багаторазовим харчуванням, власною береговою лінією, басейнами та аквапарком коштує в середньому 14 000 грн.

П’ятизіркові готелі преміум-класу коштують від 30 000 грн. Туди входить багаторазове харчування «ultra all inclusive».

Так виглядають кращі Тризіркові готелі в Єгипті

Розваги

У Єгипті для туристів існує величезне розмаїття розваг: занурення з аквалангом, сафарі в пустелі, снорклінг у відкритому морі на яхті та інші екскурсії. У середньому на одну поїздку витрачають від 700 до 1200 гривень. 

У Шарм-ель-Шейху поблизу берега є багато коралових рифів, де можна зануритися з маскою і не витрачати кошти. Майже в кожному готельному комплексі свій пляж, безкоштовні басейни, бари та водні гірки

Погода

На відміну від українських курортів у Єгипті можна відпочивати цілий рік та не переживати, що погодні умови будуть несприятливі.

В Шарм-ель-Шейху майже ніколи немає опадів. Температура повітря від +33 до +39 градусів і вище. Червоне море вже прогрілося до +27 градусів.

Так виглядають дорогі єгипетські готелі Екстра-класу

Пляжі

У кожного готелю є свій пляж, де комфортна туристична інфраструктура. У Червоному морі – величезне розмаїття морських мешканців, тому нерідко в воді можна натрапити на морського їжака чи екзотичних риб.

Уздовж берегової лінії є кораловий риф, тому треба купатися обережно.

Зазвичай готелі відгороджують відкрите море і зону для купання, щоб туристи ненароком не поранилися об корали. Кожен пляж облаштований безкоштовними парасольками та шезлонгами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень