Ювілейні «Козацькі могили» проводять без Філарета (6 ФОТО)

Знімають кіно (*АК)

Принаймні, планувалося, що сьогодні на Козацьких могилах зніматимуть фільм.

Зокрема, за участю певної кількості тих самих людей, які брали участь у першому відзначенні битви під Берестечком у 1989р., коли тут, у Пляшевій, підняли (теж чи не вперше в такій масовій кількості) синьо-жовті прапори.

Тоді це вдалося значною мірою дякуючи саме Василю Червонію, який своїм особистим напором (фактично) зміг прорвати поліцейський кордон, після чого синьо-жовта колона представників Рівного змогла пройти на територію храму та історичного заповідника.

До речі, тоді, здається, служба не правилася. Все ж це був іще 1989 рік, і вся внутрішня частина заповідника була заповнена звезеними під рознарядку працівниками різних заводів і фабрик.

Вочевидь, що партійними

Aле відчувалося, як в процесі тих подій усі звезені люди самі переходили на «наш бік». Принаймні внутрішньо: на рівні міміки, жестів, усмішок, кивків головою, симпатії в очах.

 

Вони переходили на бік «синьо-жовтих»

Це єдине фото саме з того дня у 1989 роц, яке нам вдалося сьогодні знайтиі

Крім рівнян там точно були тоді ще делегації зі Львова та Тернополя.

І точно був Вячеслав Чорновіл, якому офіцйноо слова ніхто не давав, але він уже був на тойчас легендою і виступав перед людьми на якомусь із пагорбів вже після завершення офіційної частини.

[media=149073][media=149065] [media=149064]

Але повноцінна церковна служба тоді, здається, не правилася.

У будь-якому випадку багаторічний завсідник урочистих молебнів на Пляшевій Патріарх Філарет цього річ – від участі та молитовного служіння на Козацьких могилах – відсторонений.

Цікаво, якби Василь Червоній був живий, то на чиєму боці і з ким би він був сьогодні?

 

Із Філаретом, чи з Єпіфанієм?

У будь-якому разі, якби ВЧ був живий то й тут і взагалі в нашій Церкві все було б саме так, як захотів би – він. А не Порошенко, чи Зеленський чи будь-хто інший.

Дуже сильної волі був чоловік

 

І, насправді, це – його ювілей.

 

30-річчя його – синьо-жовтої перемоги – під Берестечком.

P.S.

Як нам повідомили:

Оксана Грицак
Взагалі то проводиться святкування у неділю всіх святих землі української! І її перенести не можна!!! Так що нічого не переносилося!!! Це друга неділя після Трійці!


 

*АК -- акторвська колонка, всі думки -- відображають авторське бачення

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень