У Рівному з'явиться «розумна зупинка»

А ще маршрут та час прибуття транспорту можна буде відслідковувати он-лайн

На інформаційному табло такої зупинки можна буде побачити час руху транспорту, тобто, скільки потрібно чекати тролейбус або маршрутку, чи підзарядити телефон.

Також там буде здійснюватися відеонагляд. Одну таку зупинку вартістю 100 тисяч гривень рівнянам подарує житомирська фірма, яка з чотирьох претендентів виграла конкурс на встановлення GPS обладнання у громадському транспорті Рівного.

Роботи, кажуть, почнуть одразу після укладання договорів з перевізниками та наданням дозволу на встановлення зупинки від місцевої влади, розповідає представник житомирської фірми Андрій Умінський:

 

 

- Нам нужно с перевозчиками заключить договора, то есть, должно быть приобретено оборудование, и как только оно будет приобретено – оно будет сразу же установлено. После согласования места установки остановочного павильона и получения разрешительных документов, мы будем производить монтаж установки. Я бы очень был бы рад тому, чтоб она была в центре города.

 

В міському управлінні транспорту та зв’язку кажуть, що часу на роздуми у перевізників немає, оскільки вже до кінця цього року планують встановити GPS-трекерів у 35 тролейбусах і 300 маршрутках.

На тролейбуси міська влада передбачила 70 тис. грн., а в маршрутках перевізники мають встановити устаткування власним коштом. Проте, за допомогою цих приладів можна буде контролювати графік руху кожного водія без зайвих зусиль, пояснює начальник міського управління Віталій Миронюк:

 

- Система дозволяє в режимі он-лайн контролювати роботу кожного із 350 автобусів, які сьогодні працюють в місті. Також передбачено, що буде встановлено на першому етапі – 35 тролейбусів в цьому році обладнані будуть приладами GPS контролю і в наступному році – ще 45. Тобто, 100% транспортних одиниць в місті будуть обладнані цими приладами.

 

Відмовитися від встановлення обладнання перевізники не можуть, оскільки підписували відповідне зобов’язання перед міською владою. Проте, за словами голови обласного Союзу перевізників України Валентина Демчука, підприємці і самі розуміють, що такий сервіс необхідно запроваджувати, адже дотримання графіку та маршруту водієм потрібно відслідковувати.

 

Презентація компанії-переможця конкурсу на встановлення GPS-трекерів у громадському транспорті Рівного. Вони обіцяють встановити одну таку зупинку в нашому місті - безкоштовно.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень